Nuorten aloitteiden käsittely kaupunginvaltuustossa 6.11.2019

Nuorten laatimat aloitteet aikavälillä 1.1. – 30.6.2019 olivat käsiteltävänä kaupunginvaltuustossa 6.11.2019. Käsittelyn aikana kuultavina olivat nuorisoneuvoston puheenjohtaja Vivian Ljungqvist, varapuheenjohtaja Max TalviOja ja edustaja Jim Koskinen. 

 

Kaupunginvaltuusto käsittelee nuorten tekemiä aloitteita kahdesti vuodessa. Nuorten aloitteita oli tullut aikavälillä 55. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kolme toivomuspontta, jotka liittyivät nuorten aloitteisiin ja aloitejärtelmään. Aloitteen voi laatia 13 – 17 -vuotias helsinkiläinen nuori.

 

Nuorisoneuvoston mukaan aloitejärjestelmä on kehittynyt

 

Nuorisoneuvosto laati lausunnon nuorten aloitteista. Lausunnossa nuorisoneuvosto toteaa aloitejärjestelmän ottaneen edistysaskelia. Yli puolet aloitteista on tullut nuorisoneuvoston jäseniltä. 

 

Puheenvuoroja myös valtuustoaloitteesta

 

Nuorisoneuvoston edustajat ja kaupunginvaltuutetut puhuivat puheenvuoroissaan myös Matias Pajulan valtuustoaloitteesta nuorisoneuvoston edustajalla vakituisen puhe- ja läsnäolo-oikeuden antamisesta nuorisoneuvoston edustajalle kaupunginvaltuuston kokouksissa. Valtuustoaloite jätettiin 19.6.2019. 

 

Kaupunginvaltuuston kokous on katsottavissa Helsinkikanavalta. 

 

Lauri Pyykkö