Nuorisoneuvoston vaalit

Nuorisoneuvoston vaalit toimikaudelle 2020 – 2021 lähestyy. Vaalien ehdokasasettelu alkaa maanantaina 9.9.2019, ja ehdolle voi asettua kuka tahansa 13 – 17 (synt. 2002 – 2006) vuotias helsinkiläinen, jmikä

tapahtuu osoitteessa ruutivaalit.munstadi.fi. Ehdokasasettelu päättyy sunnuntaina 29.9.2019. 

 

Nuorisoneuvostoon valitaa jäsenet vaaleilla, mitkä järjestetäänä 11. – 29.11.2019. Äänestäminen tapahtuu oppilaitoksilla ja nuorisotaloilla. Äänioikeutettuja ovat kaikki vuosina 2002 – 2006 syntyneet helsinkiläiset. Vaalien tulokset julkistetaan 3.12. RuutiGaalassa Suvilahden Tiivistämössä. 

 

Nuorisoneuvosto on kuntalain edellyttämä vaikuttamistoimielin, minkä tehtävänä on edustaa nuoria kaupungin päätöksenteossa. Nuorisoneuvostolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus Helsingin neljässä  toimialalautakunnissa, missä käsitellään kunkin toimialan tärkeitä asioita. Helsingin toimialalautakunnat ovat kasvatus ja koulutus- (kasko), kulttuuri ja vapaa-aika- (kuva), sosiaali ja terveys- (sote) ja kaupunkiympäristölautakunta (kymp). Lisäksi nuorisoneuvosto osallistuu erilaisiin tapahtumiin, tapaa kaupungin viranhaltijoita, kirjoittaa lausuntoja ja esittelee nuorten aloitteita kaupunginvaltuustossa kahdesti vuodessa. 

 

Lisätietoa vaaleista löydät osoitteesta http://ruutivaalit.munstadi.fi

 

Lauri Pyykko

nuorisoneuvoston sihteeri