Vesalan peruskoulun äänentoiston päivittäminen

Hei!

Koulumme äänentoisto on erittäin vanhentunut tämä haittaa erilaisten tapahtumien järjestämistä, koska meillä on esimerkiksi kuudesta (6) pienestä lavavalosta kolme (3) hajalla. Lisäksi kaiuttimistamme kaksi sivukaiutinta on hajalla, joten meillä on käytössä vain 2 hyvää kaiutinta, JOITA EI OLE EDES KYTKETTY STEREOON + 2 pientä siirrettävää kaiutinta ja lähes olemattomat valot. Lisäksi tarvikkeitamme on esimerkiksi sähköjohto, jossa on haljennut kuori ja jatkojohtoja, jotka ovat suorastaan kuraisia.

Tämä myös rajoittaa koulumme kykyä järjestää juhlia ja tapahtumia nuorille, myös oppimismenetelmien määrä rajoittuu tämän takia.

Toivoisimme, että saisimme Kontulan nuorisotyöyksikön äänentoistoa vastaavat tarvikkeet. Voin lähettää tästä lisätietoja vähän myöhemmin. Pääasiassa siellä on TV-kamera, kunnon valopöytä, 4 keskikokoista kaiutinta, 2 suurta kaiutinta ja edistyneet valot, joita ei tarvitse manuaalisesti liikuttaa valokeilan liikuttamista varten.

Nämä tarvikkeet eivät hyödyttäisi vain Vesalan peruskoululaisia, vaan koko Kontulan alueen aikuisia ja nuoria, koska silloin voisimme järjestää enemmän tapahtumia rikastaaksemme alueemme toimintaa ja kulttuuria.

Tila:
PROCESSED
Vastaus:

Hei,

Kiitos aloitteestasi!

Kysyin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta asiaa ja sieltä kerrottiin seuraavaa:
”Toimiva äänentoisto koulun juhlasalissa on erittäin tärkeä osa koulun sekä koko alueen kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaa. Aloitteenne perusteella tiedustelimme koulut IT-vastuuopettajalta, sekä rehtorilta äänentoiston nykytilaa sekä toimivuutta. Koulun rehtorin mukaan peruskorjauksen valmistuttua 2015 äänentoistojärjestelmä on ollut asianmukainen ja laaja, eikä äänentoistoon liittyvistä teknisistä ongelmista ole ollut tietoa. Lisäksi varmistimme asian ICT-tukiyksikön toimesta, jotka kävivät kohteessa tarkistamassa äänentoiston yhdessä koulun edustajien kanssa ja heidänkin yhteinen näkemys oli, ettei laitteita tarvitse vielä uusia. Yhteenvetona voidaan siis todeta, ettei nykyistä äänentoistoa ole tarkoituksen mukaista uusia ja painotus tulisi siirtää henkilökunnan kouluttamiseen nykyisen äänentoistojärjestelmän osalta.”

On hyvä kuulla, että haluat kehittää Vesalan peruskoulun ja koko Kontulan yhteistä kulttuuri- ja muuta toimintaa. Kannustan sinua edelleen aloitteellisuuteen ja olemaan tarvittaessa yhteydessä!

Lisätiedot
Anja Vallittu, kaupunginsihteeri, puhelin 09 310 36046, anja.vallittu(a)hel.fi
Antti Kokkola, ict-hankinta-asiantuntija, puhelin: 310 21428, antti.kokkola(a)hel.fi

Ystävällisin terveisin,
Pia Pakarinen
Apulaispormestari


Kategoria:

[fbcomments]