Tekonurmi herttoniemenrantaan ja tekonurmi sekä tekojää herttoniemen urheilupuistoon

Nuorilta nousi ehdotus, että herttoniemen urheilupuistoon ja herttoniemen rantaan saataisiin tekonurmet, sekä urheilupuistoon myös tekojää. Näiden asioiden puolesta äänesti 58% 727 nuorista herttoniemen alueella. Harrastus on suosittua herttoniemen alueella, joten kenttien tarve on suuri. Olisi paljon mukavampaa pelata tekonurtsilla kuin hiekalla. Luonnonjää ei kestä kauan, joten monet eivät pysty pelaamaan jääkiekkoa tai luistelua. Tekojää kestäisi paljon kauemmin kuin luonnonjää.

Sijainti:
Herttoniemi, Helsinki
Tila:
PROCESSED
Vastaus:

Liikuntaviraston lausunto nuorten aloitteesta tekonurmikentän sijoittamisesta Herttoniemenrannan liikuntapuistoon sekä tekonurmikentän ja tekojääradan sijoittamisesta Herttoniemen liikuntapuistoon

Liikuntaviraston ulkoliikuntapalvelut antaa lausunnon kaupunginkanslialle nuorisoaloitteesta koskien tekonurmikenttien saamiseksi Herttoniemenrannan ja Herttoniemen liikuntapuistoihin sekä tekojääradan saamiseksi Herttoniemen liikuntapuistoon:

Liikuntaviraston investointikohteiden pitkäntähtäimen suunnitelmassa on ainoastaan yksi tekojäärata, joka on suunniteltu toteutettavaksi Jätkäsaaren liikuntapuistoon. Alustavan suunnitelman mukaan toteutusvuosi on 2021. Helsingin tekonurmien määrä on kasvanut kymmenillä viimeisen kymmen vuoden aikana. Kenttiä on toteutettu kaupungin toimesta sekä yhteistyössä jalkapalloseurojen kanssa.

Herttoniemen alueelle ei ole lähitulevaisuudessa suunnitteella toteuttaa tekonurmea. Vuoden 2017 talousarvioissa liikuntalautakunnan osoittamiin määrärahoihin on ainoastaan varattu määrärahat Tehtaanpuistoon rakennettavalle tekonurmikentälle. Seurojen kanssa yhteistyössä on suunniteltu toteuttavaksi tekonurmikentät tänä vuonna Kurkimäkeen, Tapanilaan, Lassilaan sekä Vuosaaren.

Liikuntavirastolle osoitettuja määrärahoja on vähennetty viime vuosina miljoonilla, jolloin pääosa määrärahoista on jouduttu osoittamaan jo rakennettujen liikuntapaikkojen perusparantamiseen.

Lisätiedot:

Hilkka Tapiolinna, vs. kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36185
hilkka.tapiolinna(a)hel.fi

Sivistystointa johtava apulaiskaupunginjohtaja
Ritva Viljanen
apulaiskaupunginjohtaja


Kategoria:

[fbcomments]