Tekojää Sakarinmäen peruskoululle

Hei!
Me olemme haaveilleet tekojäästä tänne sakarinmäen alueelle jo hetken aikaa. Tekojää voisi auttaa koulun toimintaa ja aktivoida lasten ja nuorten arkiliikuntaa, sillä tällä alueella ei ole melkein mitään aktiviteetteja talveksi. Tekojää hyödyttäisi myös sekä alueen vapaa-aikaa sekä koululiikuntaa. Ulkojäitä löytyy kyllä alueelta kaksi kappaletta, mutta jäädyttämisessä kestää hyvin kauan, jonka takia liikuntatunneilla joutuu odottamaan hyvin kauan jäälle pääsyä. Toinen kenttä sijaitsee Landboossa, mutta sinne ja takaisin kestää kävellä noin 40 minuuttia, jonka lisäksi oppilaiden joutuu kantamaan omia luistimia ja mailoja mukanaan. Kumpikaan jää ei ole hirveän hyvässä kunnossa koskaan. Kylmien talvien vähenemisestä johtuen yhä useampana vuonna ei ole ollut mahdollisuutta luisteluun ollenkaan. Talviurheilemiseen ei ole ollenkaan mahdollisuuksia, sillä alueella ei ole edes latuja, minkä takia kaikkialle joutuu kulkemaan julkisilla. Kulkuyhteydet eivät ole hyvät, sillä bussi kulkee koulun ohi itäkeskukseen kerran puolessa tunnissa, eikä aina silloinkaan, jonka takia liikuntatunneilla on lähes mahdotonta lähteä minnekään.

Tekojää aktivoisi enemmän lapsia ja nuoria käymään luistelemassa enemmän. Jää edistäisi myös liikuntatuntien tekemistä ja aktiivisuutta. Sitä voisi myös käyttää kesäisin tavallisena kenttänä.

Toivomme siis että otamme asian tarkempaan käsittelyyn. Ystävällisin terveisin, Elizabet Alatalo ja Tuomas Kariluoma Sakarinmäen peruskoulun oppilaskunnan puheenjohtajat.

[fbcomments]