Nuorille suunnattu eläinhuone

Paikka jossa saa hengailla koirien ja muiden eläinten kanssa ilman sen kummempaa sitoutumista. Erityisesti nuorille, joilla ei ole mahdollisuutta hankkia omaa lemmikkiä. Eläinhuone hyödyttäisi nuoria, joilla ei ole omaa lemmikkiä. Eläinten tapaaminen vähentää nuorten stressiä ja yksinäisyyttä. Eläinhuoneesta olisi myös hyötyä lemmikkien omistajille, jotka haluavat tuoda lemmikkinsä hoitoon eläinhuoneelle. Eläinhuoneelle tuotaessa lemmikki hoitoon, olisi tarpeellista tuoda lemmikin ruoat mukana.

Sijainti:
Helsingin kantakaupunki
Tila:
PROCESSED
Vastaus:

Aloitteesi koskien nuorille suunnattua eläinhuonetta

Hyvä Nicole

Nuorisopalveluilla ei ele mahdollisuutta toteuttaa aloitteen mukaista eläinhuonetta, sillä eläimet tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa. Nuorisopalveluilla on kuitenkin jo tällä hetkellä kolme toimipistettä, jossa on nuorille tarkoitettua eläintoimintaa.

Fallkullan kotieläintilalla (Fallkulla) on perinteisiä kotieläimiä lampaita, vuohia, nautoja, ankkoja, kanoja, kaneja ja hevosia. Tilalla on myös kaksi minisikaa. Fallkullassa 9-17-vuotiaat voivat tehdä muun muassa navettatöitä, hoitaa eläimiä, tehdä piha- ja puutarhahommia ja erilaisia käsitöitä.

Nuorten ympäristötilassa Laajasalossa kokoontuu viikoittain eläinklubi, joka on tarkoitettu yli 12-vuotiaille nuorille. Eläinklubi järjestää Nuorten ympäristötilaan lemmikkikahviloita kerran kuukaudessa sekä käy säännöllisesti Fallkullan kotieläintilalla hoitamassa eläiminä. Nuorten ympäristötila on lemmikkiystävällinen ja usein tapaamisissa on jonkun eläinklubin jäsenen tai työntekijän koira mukana. Itse lemmikkikahvilat ovat suunnattu kaikenikäisille. Kuluneen kevään aikana eläinklubi on järjestänyt kaksi koirakahvilaa ja yhden kanikahvilan.

Haagan Lämpiössä (nuoriso- ja kansalaistoiminnan talo) järjestetään kerran kuukaudessa lemmikkikahviloita, jonne osallistujat voivat tuoda omia lemmikkejä. Tähän mennessä kahviloissa on vieraillut kaneja, kissoja ja koiria. Eläimiin liittyvät kahvilat ja tapahtumat ovat avoinna kaikille ja niiden tarkoitus on parantaa eläinten hyvinvointia sekä opastaa ja neuvoa mikäli on jotakin kysyttävää lemmikeistä sekä tietysti antaa mahdollisuuden kävijöille olla eläinten kanssa tekemisissä ja tutustua eri lemmikkeihin.

Kiitos aloitteestasi ja oikein mukavaa kesää sinulle!

Lisätiedot: Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054
leena.mickwitz(a)hel.fi

Nasima Razmyar
apulaispormestari


Kategoria:

[fbcomments]