Nuorille ilmaisia tanssi- ja akrobatiatiloja

Nuoret tarvitsevat tanssi- ja akrobatiatiloja halvalla/ilmaiseksi koska tilat ovat harvassa ja harrastajat tarvitsevat lisää
asianmukaisia harjoitustiloja joissa on tarvittavia välineitä. Tiloina voitaisiin käyttää esimerkiksi koulujen saleja tai urheiluseurojen tiloja.

Tila:
PROCESSED
Vastaus:

Aloitteesi koskien ilmaisia tanssi- ja akrobatiatiloja

Hyvä Matias

Ehdotat aloitteessasi ilmaisia tanssi- ja akrobatiatiloja nuorille.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti 2.10.2018 toimialan palvelujen hinnoitteluperiaatteista. Niiden mukaan liikuntapalvelut ovat tuettua toimintaa ja maksutonta vain alle kouluikäisille ja varaamattomilla vuoroilla varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmille uimahalleja ja maauimaloita lukuun ottamatta. Kuitenkin kaikki alle 18-vuotiaat nuoret saavat alennusta kaupungin liikuntapaikkoihin jo valmiiksi tuetuista hinnoista.

Tämän lisäksi liikuntapalvelut on kehittänyt nuorten liikkumisen edistämiseksi edulliset ja monipuoliset ohjelmat EasySport 6-12-vuotiaille, FunAction 13-17-vuotiaille ja Nyt-liikunta –ohjelmat 18-29-vuotiaille.

Nämä ohjelmat sisältävät sekä useiden eri tanssilajien että sirkuskoulujen kursseja. Osa toiminnasta on maksutonta, mutta kausimaksun 25 euron hinnalla saa osallistua kaikille kursseille tilan sallimissa rajoissa. Lisätietoja näistä liikkumisohjelmista saa kyseisten toimintojen kotisivuilta.

Tanssi- ja akrobatiaharrastukseen soveltuvia tiloja on käytettävissä mm. Töölön kisahallissa. Vastaavanlaisia matalan kynnyksen tiloja on tulossa myös vuoden 2022 alussa valmistuvaan Jätkäsaaren bunkkeriin. Joissakin kouluissa oli päättyvänä lukukautena vapaana iltaisin pienehköjä liikuntatiloja, jotka soveltuisivat tanssi- ja akrobatiatiloiksi. Nämä eivät ole kuitenkaan maksuttomia. Koulujen liikuntatilat ovat kello 17 asti koulujen omassa käytössä. Näiden tilojen käytöstä voi sopia suoraan kunkin koulun rehtorin kanssa.

Kiitos aloitteestasi ja oikein mukavaa kesää sinulle!

Lisätiedot: Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054
leena.mickwitz(a)hel.fi

Nasima Razmyar
apulaispormestari


Kategoria:

[fbcomments]