Koulujen väliset kisat

Koulujen väliset kisat, ovat tarkoitettu eri koulujen kohtaamiseen, uusien ihmisten tutustumiseen, yhteistyöhön, ennakkoluulojen vähenemiseen ja kisahenkiseen kisaan. Kisassa on erilaisia lajeja keilauksesta jalkapalloon. Kisat lisäävät nuorten viikottaista liikkumista, koska tutkimuksien mukaan nuoret urheilevat/liikkuvat vähän.

Sijainti:
Helsinki
Tila:
PROCESSED
Vastaus:

KOULUJEN VÄLISET KISAT

Hei,

Kiitos aloitteestasi!

Kysyin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta asiaa ja sieltä kerrottiin, että Helsingissä järjestetään koulujen välistä kilpailutoimintaa ala- ja yläkouluikäisille oppilaille ympäri lukuvuoden.

Koulujen väliset kilpailut ovat tarkoitettu kaikille Helsingin peruskoululaisille, riippumatta siitä onko oppilaalla urheilutaustaa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota oppilaille kokemuksia kilpailusta turvallisessa ympäristössä. Kilpailuja järjestetään niin yksilö- kuin joukkuelajeissakin ja niihin osallistuminen ovat maksutonta.

Helsingin oppilasurheilutoimintaa koordinoivat oppilasurheilun kehittämisopettajat ja heillä on omat kotisivut https://oppilasurheilu.wordpress.com, josta toimintaa voi seurata. Sivuilta käy ilmi esimerkiksi, että Pirkkolassa järjestettyihin Helsingin koululaisten maastojuoksukisoihin osallistui tänä keväänä yli 800 juoksijaa, tyttöjen ja poikien salibandyturnaukset pelattiin Ruskeasuolla maaliskuussa ja helmikuussa hiihdettiin kaupungin alakoululaisten hiihtokisat Paloheinässä.

Kiitokset Helsingin liikkumisohjelmaa sivuavan asian esille nostamisesta! Vaikka liikunta on lasten ja nuorten suosituin harrastus tiedetään, että liikunta ja liikkuminen vähenevät iän myötä. Mielestäni ehdotuksesi koulujen välisistä kisoista on kaikin puolin kannattava ajatus, jota kannattaa itse kunkin viedä eteenpäin.

Hyvää kesälomaa!

Lisätiedot: Anja Vallittu, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 36046, anja.vallittu(a)hel.fi
Sara Törmänen, suunnittelija, puhelin: 310 86210, sara.tormanen(a)hel.fi

Ystävällisin terveisin,
Pia Pakarinen
Apulaispormestari


Kategoria:

[fbcomments]