Enemmän aikaa bussilippujen kertakäyttöön

Tunti aikaa matkustaa keskustaan, käydä kahvilla ja tulla takaisin. Siinähän ei ehdi tehdä mitään!
Bussilippujen hinnoista on ollut paljon puhetta nuorison keskuudessa, mutta kertalipun pieni käyttöaika jää usein unholaan. Ei siinä tunnissa ehdi tehdä mitään, jos olet koko päivän liikenteessä kavereiden kanssa.
Loppujen lopuksi rahaa saattaa mennä jopa 10€ päivässä pelkästään julkisen liikenteen käyttöön.
Tämän takia aikaa kertalipuissa pitäisi todellakin lisätä aikaa ainakin tunnilla tai mahdollistaa jopa esimerkiksi 4-5 tunnin lippu, joka sitten maksaisi hieman enemmän.
Toivomme että muukin nuoriso ottaisi kantaa asiaan, joka selvästi vaikuttaa kaikkien rahanmenoon.

Sijainti:
Helsinki
Tila:
PROCESSED
Vastaus:

Nuorten aloite julkisen liikenteen kertalippujen voimassaoloajasta

HEL 2019-004542 T 08 02 00

Kiitos aloitteestasi! Helsingin julkista liikennettä hoitaa ja hallinnoi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä, joka tunnetaan paremmin lyhenteellä HSL.

Lippujen hinnoista ja käyttöajoista päättäminen kuuluu HSL:lle. Lippu- ja taksajärjestelmään on vuosien varrella ehdotettu monia muutoksia, jotka ovat koskeneet niin eläkeläisille, vammaisille kuin nuorillekin kohdistuvia alennuksia ja rajoituksia.

Kertalippujen voimassaoloaika on AB-, BC- ja D-lipuilla 80 minuuttia, ABC- ja CD-lipuilla 90 minuuttia, BCD-lipuilla 100 minuuttia ja ABCD-lipuilla jopa 110 minuuttia. Lisäksi automaatista ostetun lipun voimassaoloaika on 10 minuuttia pidempi kuin muista myyntipaikoista ostettujen lippujen. Liikennevälineeseen saa nousta lipun voimassaoloaikana ja jatkaa perille asti, vaikka lipun voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

Vuorokausilippu on myös kätevä vaihtoehto, kun tekee useita matkoja yhden tai useamman päivän aikana. Lippua ostaessa voi valita voimassaoloajaksi 1-7 vuorokautta (24t, 48t, 72t, 97t jne.). Vuorokausilippuja on erikseen aikuisille ja lapsille (7-17 v.). Lasten AB-vyöhykkeiden vuorokausilippu maksaa neljä euroa. Kaksi vuorokautta maksaa kuusi euroa ja hinnat nousevat aina kahdella eurolla per vuorokausi seitsemän vuorokauden lippuun saakka, joka maksaa 16 euroa. Lasten AB-kertalippu maksaa 1,4 euroa, joten vuorokausilippu voi olla hyvä vaihtoehto, jos esimerkiksi tietää, että tulee viikonlopun aikana matkustamaan paljon.

Lisätiedot
Anna Villeneuve, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36045
anna.villeneuve(a)hel.fi

Anni Sinnemäki
apulaispormestari


Kategoria:

[fbcomments]