Osallistu ja anna äänesi kuulua!

Kaipaako koulusi vieressä oleva puisto penkkejä? Onko asuinalueellasi vaarallinen risteys? Eikö alueellasi ole koripallokenttää?

Tämän sivun kautta 13-17 -vuotiaat voivat jättää aloitteita Helsingin kaupungille. Aloitteesi ohjataan asiasta vastaavalle työntekijälle, kun jätät sen allaolevan lomakkeen kautta. Sinun ei siis tarvitse ennakkoon tietää, mikä osa Helsingin kaupungin organisaatiosta asiasta vastaa. Voit myös selata aloitteita tämän sivun alalaidasta.

Aloitteen sanamuoto tai oikeinkirjoitus eivät ole este aloitteen jättämiselle, mutta varmista aloitetta jättäessäsi, että vastaanottaja ymmärtää, mihin muutokseen aloite tähtää. Perustelut auttavat aloitteen läpimenoa. Kerro, miksi näin olisi tärkeää tehdä ja kuka tästä hyötyy.

Pyydämme jättämään lomakkeelle sähköpostiosoitteesi, jotta sinulta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoa ja vastata aloitteeseen. Yhteystietojasi ei julkaista.

Helsingin kaupunki on sitoutunut antamaan aloitteisiin vastauksen kohtuullisessa ajassa. Saapuneet aloitteet viedään myös kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaksi kertaa vuodessa.

Seuraavan kerran nuorten aloitteita käsitellään Helsingin kaupunginvaltuustossa keskiviikkona 2.11.2022. Linkki esityslistaan Helsingin kaupunki.  Valtuuston kokoukset ovat katsottavissa Helsinki-kanavalla, jossa saat käyttöösi myös käsiteltäviin asioihin liittyvän aineiston.
 

Ohjeet nuorten aloitteiden käsittelystä: Ohjeet nuorten aloitteiden käsittelystä.

Ohjeet aloite vastauksen valmistelusta kaupungin työntekijöille löytyy kaupungin intrasta kohdasta Ohjeet -sovellus.

Tarkempaa infoa tietosuojasta ja rekisteriseloste

Aloitteisiin liittyvät kysymykset ja lisätiedot: heli.kinnula(a)hel.fi


 

 

Tee aloite / Ta initiativ

  • Kaupunginvaltuusto on edellyttänyt nuorten aloitteiden käsittelyä koskevassa päätöksessään, että kaikilta aloitteen tekijöiltä kerätään nimi, ikä ja yhteystieto. Yhteystiedot jäävät vain käsittelijöiden käyttöön, eikä niitä julkaista. Mikäli haluat nimesi näkyville, lisää se varsinaisen aloitetekstin loppuun.


    Stadsfullmäktige har i sitt beslut om behandlingen av ungas initiativ förutsatt att man samlar in namn, ålder och kontaktuppgifter från alla som gjort ett initiativ. Kontaktuppgifterna används enbart av behandlarna, och publiceras inte. Ifall du vill att ditt namn är synligt, lägg till det i slutet av den egentliga texten för initiativet.

  • Syötä luku väliltä 13 - 17.

Konala

5 vuotta sitten
Comments Processed