Ydinryhmässä et pääse tylsistymään

Ruudin ydinryhmä 2016 matkasi elokuussa Bengtsårin leirisaarelle.

Ruudin ydinryhmä 2016 matkasi elokuussa Bengtsårin leirisaarelle.

Kerron teille nyt kohokohtia kaksi vuotta kestäneeltä Ruuti-uraltani. Olin 13-vuotias, kun hain ydinryhmään ensimmäistä kertaa. Apunani oli Kannelmäen nuoriso-ohjaaja. Jännittävintä siinä oli, etten tiennyt tarkkaan, mitä olin tekemässä. Olin kuullut Ruudista vain paria viikkoa aikaisemmin, kun olin ollut RuutiBudjetti-työpajoissa Kannelmäen nuorisotalolla.

Vaalit, RuutiExpo mukaan lukien, oli outo kokemus. Muistan kuinka meillä oli nutalla niin sanottuja vaali-iltoja. Se jäi mieleen, että vaalivalvojaiset olivat pelottavinta aikaa niistä mittelöistä. Mutta se fiilis, kun kuulin nimeni lavalta! Jännitys purkautui. Sitä tunnetta ei vain voi selittää, se oli mahtavaa!

Ensimmäinen tapaaminen uuden ydinryhmän kesken oli suoraan sanottuna jäätävä. En tiedä mitä kaikkien päässä liikkui, mutta jokainen siinä huoneessa ollut räpläsi kännykkää. Jäätävyyttä tosin ei kestänyt kauaa, kun ohjaajamme antoi meille jo tehtäviä.

Ryhmäytyminen alkoi toden teolla, kun pääsimme ensimmäiselle leirille Vuosaaressa sijaitsevaan Meriharjun luontotaloon. Ja aivan yhtäkkiä meistä joistakin tuli ihan hyviäkin kavereita, keiden kanssa pidetään vieläkin yhteyttä.

Ruuti on monelle harrastus ja niin myös minulle. Mutta ”harrastusurani” nuorisoasiainkeskuksella ei ole jäänyt vain ydinryhmään. Olen muun muassa mukana Kannelmäen alueen Boss-nuori-toiminnassa, HattuMediassa ja tapahtumatuotantojen toimintaryhmässä.

Ruutia ei voi selittää parilla lauseella… Tai itseasiassa voi! Ruutihan on 13-17-vuotiaiden helsinkiläisnuorten vaikuttamiskanava, jonka avulla voi saada paljonkin aikaan. Mutta ydinryhmä ei olekaan näin yksinkertainen juttu. Se on paljon enemmän. Saat siitä ehkä jopa viisi vuotta kestävän harrastuksen ja uusia kavereita. Jos asetut ehdolle ja pääset sisään, seuraavat 365 päivääsi eivät tule olemaan tylsiä. Niissä on menoa ja meininkiä sitten oikein olan takaa!

Vaikuttamisen ohella myös leireillään muun muassa Meriharjussa Vuosaaressa ja Bengtsårin leirisaarella Hangossa. Muistan elävästi, kuinka toinen ohjaajista opetti minut halkomaan kirveellä kiukaaseen mahtuvia puita ja jättikin minut sitten tekemään niitä 10 minuutin ”tutoriaalin” jälkeen. Meinasin lyödä itseäni kirveellä polveen ja totesinkin samaiselle ohjaajalle myöhemmin illalla, että ”ei mua pelottanut, osuuko se kirves polveen, vaan että näitkö sä sen välikohtauksen”.

Mutta eivät nekään leirit menneet pelkästään huvittelun ja kauhutarinoiden huumassa, vaan siellä suunniteltiin syksyn vaaleja ja RuutiExpoa (tänä vuonna 3.11.2016). Leireillä myös käsiteltiin usein pienryhmien asioita. Pienryhmiä vuoden 2016 ydinryhmällä on muun muassa viestintään ja kouluasioihin.

Päättäjämiitit ovat olleet myös ydinryhmävuosien kohokohtia. Päättäjämiitit järjestetään yleensä huhtikuussa. Päättäjämiitissä nuoret ja päättäjät kohtaavat ja neuvottelevat nuorten esille nostamista asioista.

En näe syytä, miksi et asettuisi ehdolle Ruudin ydinryhmään 2017. Tee se ja tule mukaan mahtavaan jengiin, joka tekee duunia kaikkien stadin nuorten hyväksi!

Ugh, olen puhunut.

Ville Nordström, Ruudin ydinryhmä

Ruudin ydinryhmän 2017 vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 2.10.2016 kello 23.59 asti. Voit asettua ehdokkaaksi täyttämällä verkkolomakkeen. Lisää tietoa ehdokkuudesta löytyy muun muassa Tietoa ehdokkaille -sivuilta.