Ruudin ydinryhmä

”Toivon, että saisimme tämän ryhmän kanssa aikaiseksi muutoksia jotka kaikki Helsingin nuoret huomaavat. Tehdään yhdessä Helsingistä parempi paikka nuorille!”

Ruudin ydinryhmä on vuosittain valittava kahdenkymmenen 13-17–vuotiaan nuoren joukko, joka vaikuttaa nuorille tärkeisiin asioihin Helsingissä.

Monta tapaa vaikuttaa

Ydinryhmän toimintaan kuuluu sekä virallista vaikuttamista että nuorten omaehtoista toimintaa.

Vuonna 2016 Ruudin ydinryhmä vaikutti esimerkiksi näillä keinoin:

 • Kaksi ydinryhmän edustajaa oli mukana Nuorten ohjaus- ja palveluverkostossa.
  • NOP on apulaiskaupunginjohtajan vetämä lakisääteinen verkosto, jossa kokoontuu laaja kirjo kaupungin eri toimijoita, virkamiehiä ja päättäjiä. Siellä nostetaan esille nuoria koskevia yhteiskunnallisia asioita, jotka myös usein lähtevät eteenpäin konkreettisiksi teoiksi. Hyviä esimerkkejä ovat esim. kesätyöseteli, itsenäistymiskurssi ohjaamoon sekä työryhmä uudistamaan kiva koulu-hanketta. Seuraavan kahden vuoden ajan NOP:issa keskitytään erityisesti rasismiin, nuorten kohtaamiseen ja nuorten itsenäistymiseen. Itsenäistymisteema on Ruudin ydinryhmältä lähtöisin.
 • Ydinryhmän säännölliset tapaamiset päättäjien, kuten kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja nuorisolautakunnan kanssa
 • Nuorten tekemien aloitteiden säännöllinen seuranta sekä niistä tehty lausunto kaupunginvaltuustolle
 • Ydinryhmä ja sen alla toimivat pienryhmät tekivät yhdeksän aloitetta vuoden aikana liittyen esimerkiksi koulutusmahdollisuuksiin, kaupunkiympäristöön ja katutaiteeseen
 • Ydinryhmän teki kannanottovideon hallituksen opintotukileikkauksia vastaan
 • Ydinryhmä oli mukana suunnittelemassa Ruudin uutta ilmettä
 • Ydinryhmä otti entistä aktiivisemman roolin eri viestintäkanavissa
 • Ydinryhmällä oli oma piste RuutiExpossa
 • Ruudin ydinryhmä osallistui vaalien mainostaminseen sekä järjesti äänestystempauksia kouluilla ja kauppakeskuksissa
 • Ydinryhmä osallistui toiminnan kehittämiseen Ruudin arvioinnin pohjalta

Miten ydinryhmä toimii käytännössä?

Ruudin ydinryhmän vuoteen mahtuu monenlaista toimintaa. Ydinryhmä päättää omista toimintatavoistaan ja –kulttuuristaan sekä edistää heille tärkeitä asioita itse valitsemillaan tavoilla. Ruudin ydinryhmän työskentelyä tukee tehtävään nimetty nuoriso-ohjaaja.

Päättäjämiiti ja RuutiExpo ovat vaikuttamistapahtumia, joissa nuoret voivat tavata päättäjiä ja keskustella ja neuvotella asioista heidän kanssa. Ruudin ydinryhmäläiset vaikuttavat siihen, mistä aiheista näissä tapahtumissa päättäjien kanssa puhutaan ja neuvotellaan. Ydinryhmä tapaa säännöllisesti nuorisotoimenjohtajaa ja keskustelee esille tulleista nuorten aloitteista. Ruudin ydinryhmä myös tukee aloitteiden etenemistä tarvittaessa.

Ydinryhmäläiset seuraavat osallistuvan budjetoinnin – RuutiBudjetin – toimintasuunnitelmien toteutumista, toimivat nuorten ohjaus- ja palveluverkostossa sekä edistävät nuorten hyvinvointikertomuksen työstämistä.

Tutustu Ruudin ydinryhmään alta, lue heidän ajatuksiaan blogista tai tsekkaa kokouksien pöytäkirjat täältä!

Yhteyden ydinryhmään tai sen yksittäisiin jäseniin saat ryhmän vastuuohjaajan kautta:
Joni Oksanen, joni.oksanen(a)hel.fi tai 040 125 7859 / 09 310 22381.

Tutustu Ruudin ydinryhmään!

ydinryhmäläiset kartalla

Laura Lehtiö

Syntymävuosi: 2002
Kannelmäki

Hei.

Olen vuonna 2002 syntynyt tyttö ja kotoisin Kannelmäestä.

Harrastuksiini kuuluvat yleisurheilu ja kuvis ja minulla on monia kiinnostuksen kohteita kuten esimerkiksi vaikuttaminen, tieteet , kirjallisuus ja juridiikka.

Hain ydinryhmään sillä haluan vaikuttaa nuorten työllisyyteen liittyviin asioihin.

Antti Avoranta

Syntymävuosi: 2001
Paloheinä

Terve Helsinkiläinen!

Olen aamuvirkku, joka on joskus vähän perfektionistinen. Onkohan se hyvä vai huono asia, riippuu tilanteesta. Jostain syystä minulle on vaikeaa olla ilkeä muille. Se on varmasti aika hyvä asia, mutta unohdan tämän jaarittelun (ainakin hetkeksi) ja kerronpa vähän ehdolle asettumiseni syistä.

Ydinryhmään tulin muutamasta syystä. Ensinnäkin haluan vaikuttaa, jotta asiat menisivät niin kuin niiden pitäisi mennä. Toinen tärkeä syy oli vaikuttamaan oppiminen. Olisi kiva ensin osata vaikuttaa ja sitten kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Viimeinen syy oli se, että teki mieli mennä mukaan. En vielä ehdolle asetettuani tiennyt sataprosenttisesti, mihin kaikkeen olin mennyt mukaan.

Nyt tällä hetkellä minulle tärkeitä aiheita ovat nuorten työllisyys ja itsenäistyminen, joiden parissa tulen työskentelemään jonkun verran.

Teen varmasti muutakin kuin vain sitä teemaa koskevia asioita.

Katsotaan, minne elämä vie tämän kauden aikana.

Olisin kinnostunut sinun ja kaikkien muiden helsinkiläisten nuorten edun ajamisesta Ruudin Ydinryhmän kautta, joten olen innokas kuulemaan sinun ehdotuksiasi Helsingin parantamiseen.

Tehdään yhdessä parempi Helsinki!

Tilda Lassila

Syntymävuosi: 2002
Länsi-Pakila

Moikka!

Mun nimi on Tilda ja olen 15-vuotias ensimmäisen vuoden ydinryhmäläinen Pakilasta.

Hain Ruudin Ydinryhmään, sillä pidän vaikuttamisesta ja halusin kokeilla uusia asioita, sekä tavata uusia ihmisiä. En ole katunut hakemista hetkeäkään, sillä Ydinryhmä on mahtava paikka!

Ydinryhmässä halusin vaikuttaa esimerkiksi suvaitsevaisuuteen Helsingin nuorissa. Jokainen nuori ansaitsee tuntea kuuluvansa joukkoon ja olla oma itsensä. Tasa-arvo ja rasisminvastaisuus olivat vaaliteemojani ydinryhmään haettaessa ja toiminkin ydinryhmän Tasa-arvo toimintaryhmässä.

Vapaa-ajalla harrastan esimerkiksi partiota ja taidekoulua. Rakastan hyvää ruokaa ja olen hameiden ja huulipunan suurkuluttaja.

Saaid Farah

Syntymävuosi: 2001
Vuosaari

Jere Tiainen

Syntymävuosi: 1999
Puistola

Jim Koskinen

Syntymävuosi: 2001
Herttoniemi

Ida Haukka

Syntymävuosi: 2001
Pikku Huopalahti

Sadiq Suleiman

Syntymävuosi: 2002
Tapanila

Aapeli Mölsä

Syntymävuosi: 2001
Torpparinmäki

Moi

Mä oon Aapeli Mölsä 15v ja asun Torppikses. Mä harrastan pianon soittoo ja tykkään hengailla kavereiden kaa milloin missäkin. Oon sosiaalinen, tykkään musiikist ja tuun hyvin toimeen kaikkien kaa.

Hain ydinryhmään, koska olin ollut siinä jo viime vuonna, joten halusin jatkaa sitä mitä pääsin viime vuonna tekemään. Halusin päästä vaikuttamaan tällä kaudella kesätöiden saannin helpottumiseen ja siihen, että myös alle 15v nuorille ois mahdollista päästä kesätöihin.

Ydinryhmä on tosi siisti mesta, enkä kadu yhtää et hain sinne. Suosittelen kaikkii joita vähänki kiinnostais nii lähtekää eholle.

Eerika Aalto

Syntymävuosi: 2001
Kannelmäki

Moikka!

Mun nimi on Eerika Aalto ja oon kolmatta vuotta ydinryhmässä. Oon 2001 syntynyt, kotosin Kannelmäestä, mut käyn kouluu Maunulan yläasteella.

Harrastan partioo ja nyrkkeilyy ku aikaa riittää.

Hain ydinryhmään ensimmäisen kerran vuonna 2014 alueeni nuoriso-ohjaajan ehdotuksesta, ja vuonna 2015 olin jo mukana.

Olen kiinnostunut eniten vaikuttamaan Ruudin ydinryhmän näkyvyyteen & harrastusmahdollisuuksiin.

Muuten kiinnostuksen kohteista: säbä & jääkiekko on lähellä mun sydäntä <3

Dan Cederlöf

Syntymävuosi: 2001
Pitäjänmäki

Hamsa Hussein

Syntymävuosi: 2001
Vuosaari

Eetu Vienonen

Syntymävuosi: 1999
Pikku Huopalahti

Tetteliterve.

Olen Eetu Vienonen, neljännen kauden ydinryhmäläinen Pikku huopalahdesta.

Lähdin mukaan neljännelle vuodelle, koska paloa ja intoa riittää vaikka muille jakaa. Helsingin kokoisessa kaupungissa myös asiat tuppaavat edistymään todella hitaasti eikä parissa vuodessa oikein ehdi päästä kunnolla vauhtiin. En ole missään vaiheessa katunut ydinryhmään lähtemistä. Ydinryhmässä olen tutustunut moniin mahtaviin ihmisiin ja saanut vaikuttamiskokemuksia yllin kyllin. Toivon, että kaupungin tavoite toteutuu niin, että jokaiselle Helsinkiläisnuorelle saataisiin ainakin yksi vaikuttamiskokemus vuodessa. Jos se minusta on kiinni sen tulisi olla paljon enemmän.

Tänä vuonna keskityn erityisesti Ruudin ja ydinryhmän kehittämiseen. Minulle on tärkeää, että nuorilla olisi oikeasti valtaa kaupungin päätöksenteossa. Tässä ollaan vielä vaiheessa, mutta kovaa vauhtia kohti hyvää ollaan menossa. Olen mukana koulu-toimintaryhmässä, jossa olemme jo suunnitelleet hyviä aloitteita ja käyty kiivasta keskustelua koulujen parantamiseksi. Olen myös ydinryhmän toinen edustaja nuorten ohjaus- ja palveluverkostossa, jossa ajan erityisesti nuorten itsenäistymisen tukemista.

Näiden lisäksi olen innokas ottamaan erilaisia haasteita vastaan ja osaan kannustaa myös muita vaikuttamistyöhön.

Vapaa-ajallani olen yhteiskunnallisesti aktiivinen. Osallistun mielenosoituksiin ja seuraan maailman tapahtumia. Tykkään myös Beatlesista ja rämpyttelen välillä kitaraa. Ja jos olisin eläin olisin pingviini, tietenkin.

Jani Alanen

Syntymävuosi: 2000
Itä-Pakila

Oona Sainio

Syntymävuosi: 2003
Tapanila

Venla Silvennoinen

Syntymävuosi: 1999
Herttoniemi

Zahra Al-Tamimi

Syntymävuosi: 2000
Vuosaari

Antero Tajasvuo

Syntymävuosi: 2002
Kontula

Oli Salonen

Syntymävuosi: 2002
Oulunkylä

Moiksun,

oon Oli ja oon -02 syntyny Ogelissa asusteleva nuori.

Käyn Kulosaaren Yhteiskoulua englanninkielisellä luokalla joten muhun pystyy ottaa yhteyttä suomeks ja enkuks jos kiinnostaa 😀

Tosiaanki harrastan musiikkia, piirtämistä ja pelaamista vapaa-ajallani ja oon tosi eläinrakas (tällä hetkellä mulla on kissavanhus kotona, haluaisin adoptoida lisää eläimiä kylläkin).

Hain Ruudin ydinryhmään sen takia koska haluan uusia kokemuksia, tavata uusia ihmisiä ja kaikista tärkeiten vaikuttaa. Ite kiinnostaa eniten vaikuttaa sateenkaarinuorten oikeuksiin ja tasa-arvoon näin yleisesti ottaen.

Joten jos haluutte tulla juttelemaan mun kanssa niin mua saa seurata instagramissa @devs.xy ja mun sähköpostiosote on olsimuspallo@gmail.com

Benjamin Feiring

Syntymävuosi: 2002
Vuosaari