Yli 100 helsinkiläistä nuorta tulossa Päättäjämiittiin 26.4.2013

[advanced_iframe securitykey=”da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709″ src=”http://embed.bambuser.com/broadcast/3541854″ width=”460″ height=”317″ frameborder=”0″]

Enemmän hengailupaikkoja nuorille. Lisää mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa omissa porukoissa. Kadut turvallisiksi. Opettajien ja oppilaiden välistä vuorovaikutusta on parannettava. Miten alle 16-vuotiaat saavat hankittua työelämätaitoja? Esimerkiksi näihin asioihin pureudutaan, kun helsinkiläiset nuoret kohtaavat kaupungin päättäjiä ja viranhaltijoita Päättäjämiitissä perjantaina 26.4.2013. Nuoria on ilmoittautunut mukaan todella paljon: nuoria osallistujia on tulossa yli 100. Päättäjämiitti on 13–19-vuotiaille nuorille suunnattu tilaisuus viedä asioita eteenpäin kunnalliseen ja poliittiseen päätöksentekoon. Tilaisuus järjestetään Nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31) klo 9:00–15:00.

Päättäjämiitti on osa nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruutia. Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan kesäkuussa 2011 ottaa Ruuti-vaikuttamiskanavan käyttöön. Vaikuttamismallin tavoitteena on edistää nuorten kuulemista, tukea heidän omaa toimijuuttaan sekä vahvistaa nuorten ja päätöksentekijöiden välistä neuvottelu- ja keskustelukulttuuria. Ruudista vastaa Helsingin nuorisoasiainkeskus yhteistyössä opetusviraston kanssa.

Päättäjämiitin neljä suurempaa, nuorten itse valitsemaa teemaa, ovat: nuorten vapaa-aika, kaupunkitila ja julkinen liikenne, oppilaitokset ja oppiminen ja nuorten työelämätaidot ja -kokemukset. Perjantaina aamupäivällä nuoret työstävät teemoja nuorten ja päättäjien yhteistä neuvottelua varten. Iltapäivällä nuoret, viranhaltijat ja poliittiset päätöksentekijät työstävät teemakohtaisissa työpajoissa yhteisen toimenpidesuunnitelman siitä, miten asioissa edetään ja kuka ottaa vastuun. Neuvottelujen päätteeksi nuoret ja päättäjät esittelevät toimenpidesuunnitelmat. Suunnitelmien edistymisen välitarkistus on RuutiExpossa marraskuussa 2013, ja suunnitelmien etenemistä voi seurata ruuti.netissä.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Päättäjämiittiä ja kuuntelemaan nuorten ja päättäjien välisten neuvottelujen satoa perjantaina klo 14–15:00. Päättäjämiitin huipennus lähetetään myös suorana lähetyksenä tämän sivun ylälaidasta tapahtumapäivänä löytyvästä linkistä. Helsingin päättäjistä paikalla Päättäjämiitissä ovat muun muassa kaupunginvaltuutettu Johanna Sumuvuori (Vihr.), kuntavaikuttaja Mirka Vainikka (SDP) ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Riku Ahola (Vas.). Paikalla on myös kaupungin keskeisiä virkamiehiä, kuten nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio ja opetusviraston opetuspäällikkö Marjo Kyllönen. Päättäjämiitti järjestetään nyt toista kertaa.

Ruuti
5 vuotta sitten

Kommentit

comments