Helsingin nuorisoneuvosto on vuosittain vaaleilla valittava kahdenkymmenen 13-17–vuotiaan nuoren joukko, joka vaikuttaa nuorille tärkeisiin asioihin Helsingissä ja huolehtii siitä, että nuorten ääni kuuluu kaupungin päätöksenteossa.

 

Nuorisoneuvoston vuoteen mahtuu monenlaista toimintaa. Nuoret päättävät omista toimintatavoistaan ja –kulttuuristaan. Nuorisoneuvostolaiset edistävät heille tärkeitä asioita itse valitsemillaan tavoilla. Ryhmän työskentelyä tukee kaksi tehtävään nimettyä nuoriso-ohjaajaa.

Helsingin nuorisoneuvosto tunnettiin aiemmin nimellä Ruudin ydinryhmä. Nimi muuttui nuorten aloitteesta kaupunginhallituksen päätöksellä 1.1.2018 alkaen.

Ota yhteyttä nuorisoneuvostoon tai sen yksittäisiin jäseniin ohjaajien kautta:
Joni Oksanen, joni.oksanen(a)hel.fi, 040 125 7859 / 09 310 22381
Ville Leino, ville.leino(a)hel.fi, 040 178 1593 / 09 310 78328

Ydinryhmäläiset 2017 kartalla

Laura Lehtiö

Syntymävuosi: 2002
Kannelmäki

Hei.

Olen vuonna 2002 syntynyt tyttö ja kotoisin Kannelmäestä.

Harrastuksiini kuuluvat yleisurheilu ja kuvis ja minulla on monia kiinnostuksen kohteita kuten esimerkiksi vaikuttaminen, tieteet , kirjallisuus ja juridiikka.

Hain ydinryhmään sillä haluan vaikuttaa nuorten työllisyyteen liittyviin asioihin.

Antti Avoranta

Syntymävuosi: 2001
Paloheinä

Terve Helsinkiläinen!

Olen aamuvirkku, joka on joskus vähän perfektionistinen. Onkohan se hyvä vai huono asia, riippuu tilanteesta. Jostain syystä minulle on vaikeaa olla ilkeä muille. Se on varmasti aika hyvä asia, mutta unohdan tämän jaarittelun (ainakin hetkeksi) ja kerronpa vähän ehdolle asettumiseni syistä.

Ydinryhmään tulin muutamasta syystä. Ensinnäkin haluan vaikuttaa, jotta asiat menisivät niin kuin niiden pitäisi mennä. Toinen tärkeä syy oli vaikuttamaan oppiminen. Olisi kiva ensin osata vaikuttaa ja sitten kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Viimeinen syy oli se, että teki mieli mennä mukaan. En vielä ehdolle asetettuani tiennyt sataprosenttisesti, mihin kaikkeen olin mennyt mukaan.

Nyt tällä hetkellä minulle tärkeitä aiheita ovat nuorten työllisyys ja itsenäistyminen, joiden parissa tulen työskentelemään jonkun verran.

Teen varmasti muutakin kuin vain sitä teemaa koskevia asioita.

Katsotaan, minne elämä vie tämän kauden aikana.

Olisin kinnostunut sinun ja kaikkien muiden helsinkiläisten nuorten edun ajamisesta Ruudin Ydinryhmän kautta, joten olen innokas kuulemaan sinun ehdotuksiasi Helsingin parantamiseen.

Tehdään yhdessä parempi Helsinki!

Tilda Lassila

Syntymävuosi: 2002
Länsi-Pakila

Moikka!

Mun nimi on Tilda ja olen 15-vuotias ensimmäisen vuoden ydinryhmäläinen Pakilasta.

Hain Ruudin Ydinryhmään, sillä pidän vaikuttamisesta ja halusin kokeilla uusia asioita, sekä tavata uusia ihmisiä. En ole katunut hakemista hetkeäkään, sillä Ydinryhmä on mahtava paikka!

Ydinryhmässä halusin vaikuttaa esimerkiksi suvaitsevaisuuteen Helsingin nuorissa. Jokainen nuori ansaitsee tuntea kuuluvansa joukkoon ja olla oma itsensä. Tasa-arvo ja rasisminvastaisuus olivat vaaliteemojani ydinryhmään haettaessa ja toiminkin ydinryhmän Tasa-arvo toimintaryhmässä.

Vapaa-ajalla harrastan esimerkiksi partiota ja taidekoulua. Rakastan hyvää ruokaa ja olen hameiden ja huulipunan suurkuluttaja.

Saaid Farah

Syntymävuosi: 2001
Vuosaari

Jere Tiainen

Syntymävuosi: 1999
Puistola

Moi!

Oon Jere Tiainen, Pohjois-Helsingistä Puistolasta. Opiskelen Helsingin Medialukiossa eli MeLu:ssa. Oon ekaa ja viimestä vuotta(ikäni takia) Ydinryhmässä.

Oon tykänny olla Ydinryhmässä, ja innolla odotan mitä vuosi tuo tullessaan. Mua kiinnostaa vaikuttamisen lisäksi ihmisten tasa-arvo ja nuorten itsenäistyminen.

Jim Koskinen

Syntymävuosi: 2001
Herttoniemi

Moi!

Mä olen Jim Koskinen 15 vuotias nuori Itä-Helsingistä, mutta täytän toukokuussa 16. Olen myös toisen kauden ydinryhmäläinen, NOP:in (Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto) varajäsen ja koulun johtokunnan oppilasedustaja. Käyn 9. luokkaa Porolahden peruskoulussa syksyllä varmasti jossakin lukiossa. Olen myös kouluni oppilaskunnanhallituksen puheenjohtaja.

Harrastuksiini kuuluu kirjoittaminen, valokuvaaminen, piirtäminen ja tietysti vaikuttaminen.  Luonteeltani olen ystävällinen ja puhelias.

Ruudin Ydinryhmässä oleminen on minulle suuri kunnia. Olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja siksi vaikuttaminen ydinryhmässä on minulle tärkeää. Tärkeimpiä vaikutuskohteita on minun mielestä nuorten hyvinvointi, harrastukset, koulutus ja nuorten liikkuminen. Yksi vaaliteemoistani oli julkisen liikenteen parantaminen. Tähän olen päässyt vaikuttamaan liikennetoimintaryhmässä.

Ydinryhmä on paikka missä oikeasti helsinkiläinen nuori voi vaikuttaa. Siksi suosittelen myös jokaista kiinnostunutta nuorta asettumaan ehdolle ydinryhmään. Olen huomannut sen, että moni nuori on ikään kuin syrjäytynyt vaikuttamisesta. Hyvä esimerkki on se, että kouluni oppilaskunnan hallituksesta puuttuu melkein kaikkien kahdeksasluokkien edustus ja tämä on todella huolestuttavaa. Siksi haluan parantaa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.

Haluan rohkaista nuoria kertomaan oman mielipiteensä. Jokaisella on oikeus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Haluan että jokaisella nuorella on mahdollisuus tulla kuulluksi ja sen vuoksi aion ydinryhmässä tehdä kaikkeni sen eteen, että jokainen helsinkiläinen 13-17 vuotias saisi vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin.

Toivottavasti tapaamme vaikuttamisen merkeissä!

 

 

Facebook: Jim Koskinen

Instagram: jim_koskinen

Sähköposti: jim.koskinen@gmail.com

 

Ida Haukka

Syntymävuosi: 2001
Pikku Huopalahti

Moikka! Olen 16-vuotias vaikuttamisesta kiinnostunut nuori. Olen iloinen pääsystäni Ruudin ydinryhmään, ja aion vuoden aikana käyttää ääntäni meidän kaikkien helsinkiläisten nuorten hyväksi!

Sadiq Suleiman

Syntymävuosi: 2003
Tapanila

Moi, mä oon Sadiq. Olen 13 vuotias poika Tapanilasta. Minä harrastan jalkapalloa ja olen harrastanu sitä 4 vuotta ja tykkään siitä lajista paljon.

Hain ydinryhmään koska halusin vaikuttaa siihen että Helsinkiin tulisi enemmän monitoimikenttiä, koska yleensä kaikki joukkueet ovat varanneet kentät eivätkä sitten muut ihmiset pääse pelaa kentille mitään mitä haluaisivat pelata. Minusta se on huono asia ja siihen pitäisi vaikuttaa.

Aapeli Mölsä

Syntymävuosi: 2001
Torpparinmäki

Moi

Mä oon Aapeli Mölsä 15v ja asun Torppikses. Mä harrastan pianon soittoo ja tykkään hengailla kavereiden kaa milloin missäkin. Oon sosiaalinen, tykkään musiikist ja tuun hyvin toimeen kaikkien kaa.

Hain ydinryhmään, koska olin ollut siinä jo viime vuonna, joten halusin jatkaa sitä mitä pääsin viime vuonna tekemään. Halusin päästä vaikuttamaan tällä kaudella kesätöiden saannin helpottumiseen ja siihen, että myös alle 15v nuorille ois mahdollista päästä kesätöihin.

Ydinryhmä on tosi siisti mesta, enkä kadu yhtää et hain sinne. Suosittelen kaikkii joita vähänki kiinnostais nii lähtekää eholle.

Eerika Aalto

Syntymävuosi: 2001
Kannelmäki

Moikka!

Mun nimi on Eerika Aalto ja oon kolmatta vuotta ydinryhmässä. Oon 2001 syntynyt, kotosin Kannelmäestä, mut käyn kouluu Maunulan yläasteella.

Harrastan partioo ja nyrkkeilyy ku aikaa riittää.

Hain ydinryhmään ensimmäisen kerran vuonna 2014 alueeni nuoriso-ohjaajan ehdotuksesta, ja vuonna 2015 olin jo mukana.

Olen kiinnostunut eniten vaikuttamaan Ruudin ydinryhmän näkyvyyteen & harrastusmahdollisuuksiin.

Muuten kiinnostuksen kohteista: säbä & jääkiekko on lähellä mun sydäntä <3

Dan Cederlöf

Syntymävuosi: 2001
Pitäjänmäki

Hej!

Jag heter Dan och är en 15 år gammal finlandssvensk pojke. Det här är mitt första år i kärngruppen.

Jag vill påverka i samhället och göra det till ett jämlikt ställe där alla har samma möjligheter. Det här året kommer jag att fokusera på att utveckla KRUT till ett bättre sätt för unga att påverka i beslutsfattande i Helsingfors. Ett annat mål för mig är att göra skolor till en plats där du trivs bra och kan uttrycka dina åsikter fritt.

Några saker jag gillar: politik, en bra debatt och musik.

Moi!

Nimeni on Dan ja olen 15-vuotias suomenruotsalainen poika. Tämä on minun ensimmäinen vuosi ydinryhmässä.

Haluan vaikuttaa yhteiskunnassa ja tehdä siitä tasa-arvoisen paikan, jossa kaikilla on samat mahdollisuudet. Tänä vuonna aion keskittyä kehittämään RUUTIA, ja tehdä siitä paremman tavan nuorelli vaikuttaa Helsingin päätöksenteossa. Minun toinen tavoite on tehdä kouluista paikka missä viihtyy hyvin ja pystyy ilmaista mielipiteensä vapaasti.

Pari asiaa mistä pidän on politiikka, hyvä keskustelu ja musiikki.

Hamsa Hussein

Syntymävuosi: 2001
Vuosaari

Hei!
Minun nimeni on Hamsa ja olen 16-vuotias nuori. Olen kotoisin Vuosaaresta.

Olen Ruudin ydinryhmässä ensimmäistä vuotta.

Harrastan vapaaottelua ja toimin myös jalkapallossa apuvalmentajana.

Eetu Vienonen

Syntymävuosi: 1999
Pikku Huopalahti

Tetteliterve.

Olen Eetu Vienonen, neljännen kauden ydinryhmäläinen Pikku huopalahdesta.

Lähdin mukaan neljännelle vuodelle, koska paloa ja intoa riittää vaikka muille jakaa. Helsingin kokoisessa kaupungissa myös asiat tuppaavat edistymään todella hitaasti eikä parissa vuodessa oikein ehdi päästä kunnolla vauhtiin. En ole missään vaiheessa katunut ydinryhmään lähtemistä. Ydinryhmässä olen tutustunut moniin mahtaviin ihmisiin ja saanut vaikuttamiskokemuksia yllin kyllin. Toivon, että kaupungin tavoite toteutuu niin, että jokaiselle Helsinkiläisnuorelle saataisiin ainakin yksi vaikuttamiskokemus vuodessa. Jos se minusta on kiinni sen tulisi olla paljon enemmän.

Tänä vuonna keskityn erityisesti Ruudin ja ydinryhmän kehittämiseen. Minulle on tärkeää, että nuorilla olisi oikeasti valtaa kaupungin päätöksenteossa. Tässä ollaan vielä vaiheessa, mutta kovaa vauhtia kohti hyvää ollaan menossa. Olen mukana koulu-toimintaryhmässä, jossa olemme jo suunnitelleet hyviä aloitteita ja käyty kiivasta keskustelua koulujen parantamiseksi. Olen myös ydinryhmän toinen edustaja nuorten ohjaus- ja palveluverkostossa, jossa ajan erityisesti nuorten itsenäistymisen tukemista.

Näiden lisäksi olen innokas ottamaan erilaisia haasteita vastaan ja osaan kannustaa myös muita vaikuttamistyöhön.

Vapaa-ajallani olen yhteiskunnallisesti aktiivinen. Osallistun mielenosoituksiin ja seuraan maailman tapahtumia. Tykkään myös Beatlesista ja rämpyttelen välillä kitaraa. Ja jos olisin eläin olisin pingviini, tietenkin.

Jani Alanen

Syntymävuosi: 2000
Itä-Pakila

Moi! Mä oon Jani Alanen, 17-vuotias, toisen kauden Ruudin ydinryhmäläinen Helsingistä. Koulua käyn Kulosaaren yhteiskoulun lukiossa.

Olen jo kahden vuoden ajan tehnyt lähes päivittäin duunia helsinkiläisnuorten etujen ajamiseksi. Käyn puhumassa virastoissa, lautakuntien kokouksissa ja hiljattain sain myös kunnian puhua ensimmäisenä nuorena koskaan Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa. Ruudin ohella toimin myös Stadin lukiolaisten edunvalvontavastaavana.

Helsinki on mulle todella rakas kaupunki ja haluan tehdä siitä vielä paremman paikan.

Ota minuun yhteyttä ja seuraa vaikuttamistyötäni:
jani.alanen@ksyk.fi
facebook facebook.com/alanenjani
instagram alanenjani
twitter alasenjani
snapchat janiiiiiiz

Oona Sainio

Syntymävuosi: 2003
Tapanila

Venla Silvennoinen

Syntymävuosi: 1999
Herttoniemi

Zahra Al-Tamimi

Syntymävuosi: 2000
Vuosaari

Nimeni on Zahra, 17 vuotias tuleva lukiolainen. Olen ekan vuoden ydinryhmäläinen .

Tykkään vaikuttaa ympärillä oleviin asioihin ja sen takia hain mukaan.

Tykkään hengailla kavereiden kanssa ja myös kokata.

Minun lempiväri on sininen niin kuin taivas.   😀

Antero Tajasvuo

Syntymävuosi: 2002
Kontula

Oli Salonen

Syntymävuosi: 2002
Oulunkylä

Moiksun,

oon Oli ja oon -02 syntyny Ogelissa asusteleva nuori.

Käyn Kulosaaren Yhteiskoulua englanninkielisellä luokalla joten muhun pystyy ottaa yhteyttä suomeks ja enkuks jos kiinnostaa 😀

Tosiaanki harrastan musiikkia, piirtämistä ja pelaamista vapaa-ajallani ja oon tosi eläinrakas (tällä hetkellä mulla on kissavanhus kotona, haluaisin adoptoida lisää eläimiä kylläkin).

Hain Ruudin ydinryhmään sen takia koska haluan uusia kokemuksia, tavata uusia ihmisiä ja kaikista tärkeiten vaikuttaa. Ite kiinnostaa eniten vaikuttaa sateenkaarinuorten oikeuksiin ja tasa-arvoon näin yleisesti ottaen.

Joten jos haluutte tulla juttelemaan mun kanssa niin mua saa seurata instagramissa @devs.xy ja mun sähköpostiosote on olsimuspallo@gmail.com

Benjamin Feiring

Syntymävuosi: 2002
Vuosaari

No morjesta!

Oon Beni, -02 syntynyt suomenruotsalainen poika Vuosaaresta. On ekaa vuotta ydinryhmässä 2017, ja en kadu osallistumistani.

Harrastuksina musiikinsoitto ja – teko, itsepuolustuslajeja.

Hain ydinryhmään koska mielestäni vaikuttaminen ja eri ihmisten kanssa puhuminen ei oikein pelota.

Päämaalini ydinryhmän toimessa on päästä vaikuttamaan nuorten julkisen liikenteen hintoihin.