Miniparty Malminkartanon nuorisotalolla

Malminkartanon nuorisotalolla on järjestetty jo pitkään lastendiskoa joka on nimeltään Miniparty. Miniparty järjestetään neljä kertaa vuodessa, ja siitä on tullut Haaga-Kaarelan alueella huippusuosittu alakouluikäisten lasten keskuudessa. Kävijöitä on ollut n. 60-80 joka kerta. Aluksi toiminta oli ohjaajavetoisempaa muutaman BOSS-nuoren kanssa, mutta pian BOSS- nuoret toivoivat itselleen aktiivisempaa roolia. Viimeisimmällä kerralla BOSS-nuoria oli koko illan paikalla kolme ja saman verran Minipartyihin sitoutuneita lapsia toimi DJ:nä sekä apukäsinä esimerkiksi tarjoiluiden kanssa.

Alla BOSS-nuorena toimivan Emman kirjoitus illasta:

5.9. Malminkartanon nuorisotalolla oli miniparty 3-6 luokkalaisille “pienille” nuorille. Mä ja mun muutama ystävä oltiin siellä Boss-Nuorina auttamassa.

Meidän työtehtäviin kuuluu pääosin kisojen järjestäminen ja lasten houkutteleminen niihin mukaan, sekä ennen minipartya järjesteleminen esim. tarjoilun kattaminen ja ikkunoiden pimentäminen. Siinä sivussa ehti tehä paljo muutakin, esim. mä ehin valokuvata aika paljon pitkin iltaa ja mun kaverit piti aika hyvin nuorille seuraa tanssimalla ja juttelemalla näiden kanssa.

Minipartyssa oli myös muita “pieniä” nuoria meidän boss-nuorien lisäksi auttamassa järjestelyissä, esim. dj:t ja pari nuorta meidän kanssa samanlaisissa työtehtävissä. 

Nuorilla näytti olevan todella hauskaa ja kaikki meni todella hyvin  joten ilta oli onnistunut!

Teksti: Emma, BOSS -nuori

BOSS-nuoret ovat Haaga-Kaarelan nuoristyöyksikössä toimivia apuohjaajia. Uusille halukkaille järjestetään kaksi kertaa vuodessa yksipäiväinen koulutus, jonka jälkeen he toimivat pienten (9-12-vuotiaiden) ajalla apuohjaajina. BOSS-nuoret mm. järjestävät ja vetävät toimintaa (esimerkiksi leipovat lasten kanssa), vetävät kisoja ja turnauksia, auttavat uusia kävijöitä ja neuvovat ja pitävät ”kuria” varsinaisten ohjaajien kanssa. BOSS-nuoret sopivat itse talojen kanssa päivän tai päivät jolloin toimivat talolla. BOSS-nuorilla on myös erinomainen mahdollisuus vaikuttaa suoraan talon toimintaan, sillä he saavat jonkin verran enemmän tietoa tapahtumista ja suunnitelmista ohjaajien toimistossa hengaillessaan. Kauden kestäneestä BOSS-nuoreilusta saa todistuksen, josta on hyötyä esimerkiksi kesätöiden haussa.