Ruuti_kaavio_suomi

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruuti on sitä, että nuoret vaikuttavat ja haluavat tehdä Helsingistä paremman kaupungin.

Kenelle Ruuti on?

Ruuti on kaikille nuorille helsinkiläisille. Se on sinulle, joka haluat vaikuttaa. Sinulla ei tarvitse olla mitään tietoa tai kokemusta ennestään, riittää, että haluat vaikuttaa johonkin sinulle tärkeään pieneen tai isoon asiaan. Eikä kannata ajatella, että vaikuttaminen olisi vain joidenkin juttu tai että se olisi monimutkaista, ei ollenkaan. Vaikuttaa voi monella eri tavalla.

Näin vaikutat

Tee aloite. Millainen on sinun Helsinkisi? Jätä idea, mielipide tai aloite Voit myös ottaa kantaa vireillä oleviin asioihin  ja kommentoida muiden  ideoita.

Liity ryhmään tai perusta oma. Toimintaryhmät ovat  porukoita, joissa voit vaikuttaa muiden  kanssa teille tärkeään asiaan. Ryhmät voivat  esimerkiksi haluta lisää liikuntapaikkoja tai saada laillisen graffitiseinän Vuosaareen. Mikä on sinun juttusi? Mikä tekisi Helsingistä paremman? Perusta oma ryhmä ja ala vaikuttaa jo tänään.

Tapaa päättäjiä. Ruuti tuo yhteen kaupungin päättäjät, virkamiehet ja nuoret säännöllisesti Ruudin tapahtumissa.

Hae Ruudin ydinryhmään. Ruudilla on ydinryhmä, joka valitaan vuosittain. Se huolehtii yhdessä nuorisoasiainkeskuksen kanssa Ruudin toimivuudesta. Ydinryhmä on linkki helsinkiläisten nuorten ja päättäjien välillä ­ – se vie nuorten asioita eteenpäin yhdessä päättäjien kanssa.

Kirjoita Ruudin blogiin. Mikä on sinulle tärkeää tai mitä ajatuksia haluat jakaa muille? Kirjoita blogiin ja anna äänesi kuulua.