Ruuti_kaavio_suomi

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruuti on sitä, että nuoret vaikuttavat ja haluavat tehdä Helsingistä paremman kaupungin.

Kenelle Ruuti on?

Ruuti on kaikille nuorille helsinkiläisille. Se on sinulle, joka haluat vaikuttaa. Sinulla ei tarvitse olla mitään tietoa tai kokemusta ennestään, riittää, että haluat vaikuttaa johonkin sinulle tärkeään pieneen tai isoon asiaan. Eikä kannata ajatella, että vaikuttaminen olisi vain joidenkin juttu tai että se olisi monimutkaista, ei ollenkaan. Vaikuttaa voi monella eri tavalla.

Miten voit vaikuttaa?

Tee aloite. Millainen on sinun Helsinkisi? Jätä idea, mielipide tai aloite Voit myös ottaa kantaa vireillä oleviin asioihin  ja kommentoida muiden  ideoita.

Tapaa päättäjiä. Ruuti tuo yhteen kaupungin päättäjät, virkamiehet, eri alojen asiantuntijat ja nuoret säännöllisesti Ruudin tapahtumissa.

Hae Helsingin nuorisoneuvostoon. Ruudin alla toimii Helsingin nuorisoneuvosto, joka valitaan vuosittain vaaleilla. Se huolehtii yhdessä nuorisopalvelujen kanssa Ruudin toimivuudesta. Ydinryhmä on linkki helsinkiläisten nuorten ja päättäjien välillä ­ – se vie nuorten asioita eteenpäin yhdessä päättäjien kanssa ja huolehtii siitä, että nuorten ääni kuuluu kaupungin päätöksenteossa.