Malmin nuorisotalon vertaisohjaajista tuli tanssikurssin ohjaajia

Minä Julia Ollikainen ja Martin Härkönen olemme aloittaneet Malmin nuorisotalolla A.B.C. breakdance tunnit.

Julia

Julia

Ennen breikkitunteja veti opettajamme Ari Ruishalme, hän luovutti syksyllä paikan meille, sillä hänellä ei selkä kestänyt ja koki, että olemme Martinin kanssa valmiita tehtävään.
Me olemme Martinin kanssa olleet oppilaina Arin breakdance tunneilla jo yli 3 vuotta, sekä auttaneet Aria tarvittaessa erilaisissa tehtävissä kuten koreografian suunnittelussa.

Ari kertoi tuolloin breikin opettajuudesta vetäytymisestään ja kertoi, että minä ja Martin olisimme sopivia paikkaamaan hänen breikki tuntinsa.

Saimme vetää keväällä Arin tunteja ja nähdä millaista oli olla tanssinopettajana. Se oli vaikeaa ja uutta, mutta onneksi kesällä saimme opastusta kuinka toimitaan tanssi ohjaajana, jossa kävimme läpi kokonaisen tanssitunnin, keskustelimme myös, että millainen on hyvä tanssinopettaja ja mitä tehdä erilaisissa tapauksissa, sekä myös suunnittelimme syksyn tanssitunteja.

Syksyllä 4.9.2014 tuli aika, jolloin meidän oli vedettävä ensimmäinen breikkitunti, tuota tuntia olimme Martinin kanssa suunnitelleen kesälomalla todella paljon, molempia jännitti, mutta hyvin se loppujen lopuksi meni. Syksy alkaa olla lopuillaan ja aloitamme tekemään jouluesityksiä Gloriaan sekä Kulttuuritalolle.

Martin

Martin

Oppilaidemme hyvästä palautteesta ja itsenäisestä työskentelystä on tuottanut hyvää mieltä minulle ja Martinille. Tämän ovat selvästi myös huomanneet muutkin ohjaajat, että me osaamme ohjata ryhmää itsenäisesti.

Ari yllätti meidät yksissä treeneissä kertomalla, että meidät on palkattu keväälle ohjaajiksi! Se mitä Ari on antanut meille, merkkaa minulle ja Martinille erityisen paljon, saamme olla kiitollisia, siitä mitä Ari on meille luonut. Ilman Aria emme olisi tässä pisteessä ja näin tyytyväisiä. Tämän enempää emme voi pyytää, olemme saavuttaneet paljon enemmän kuin olimme kuvitelleetkaan.

Kyllä kannatti panostaa omaan harrastukseen ja toivomme, että myös muut nuoret tekevät kovasti töitä!

Teksti: Julia Ollikainen

juuli ja marsu