image1HyväRasva -sertifikaatti on merkittävästä rasisminvastaisesta teosta tai työstä myönnettävä kirjallinen tunnustus. Tunnustuksen myöntää vuosittain Ruudin Ydinryhmän kokoama nuorten ryhmä.

Sertifikaatti voidaan myöntää rasisminvastaisessa työssä ansioituneelle julkiselle tai yksityiselle helsinkiläiselle taholle, joka valitaan tapauskohtaisesti. Kyseisestä teosta tai sen vaikutuksista on oltava konkreettinen näyttö.

Päätöksenteossa otetaan erityisesti huomioon rasisminvastaisen työn tavoittavuus, vaikuttavuus sekä kesto. Sertifikaatti voidaan kuitenkin myöntää myös julkisesti vähemmän noteeratuille taholle. Esimerkiksi pitkäkestoinen rasisminvastainen työ tai yksittäinen iso tapahtuma voivat olla sertifikaatin myöntämisen perusteena.

Näillä sivuilla voi hakea HyväRasVa -sertifikaattia omalle toiminnalleen tai vinkata ansioituneista tekijöistä. Sertifikaatin saajan valitsevat toiminnassa mukana olevat nuoret, jotka myös etsivät itse sertifikaatin ansaitsevia toimintoja.

Sertifikaatin saaja julkistetaan joka vuosi helsinkiläisten nuorten vaikuttamistapahtuma RuutiExpossa Helsingin kaupungintalolla.

Vuoden 2016 Hyvä Rasva -sertifikaatti myönnettiin Suomen Lukiolaisten Liiton Turvapaikanhakija -kampanjalle. Turvapaikanhakija -hankkeessa vapaaehtoiset lukiolaiset suunnittelivat ja järjestivät viikottaista, mielekästä toimintaa yhdessä 15-20 -vuotiaiden turvapaikanhakijanuorten kanssa. Kampanjan organisoi Suomen Lukiolaisten Liitto ja se järjestettiin yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa.

Vuonna 2015 sertifikaatin sai Koko H. ja Ruskeat Tytöt -blogi.

 

Ehdota sertifikaatin saajaa tai hae sertifikaattia

 • Valitse, ehdotatko sertifikaatin saajaa vai haetko sertifikaattia omalle toiminnalle.
 • Kerro kenelle sertifikaattia esitetään myönnettäväksi. Sertifikaatti voidaan myöntää rasisminvastaisessa työssä ansioituneelle julkiselle tai yksityiselle taholle.
 • Mille rasisminvastaiselle teolle / toiminnalle sertifikaattia haetaan?
 • Kerro, mille rasisminvastaiselle teolle tai toiminnalle haet sertifikaattia. Sertifikaatti myönnetään merkittävästä rasisminvastaisesta työstä tai teosta. Olennaista on kuvata toiminnan laajuus ja vaikuttavuus.
 • Sertifikaattia myöntämiselle on olennaista, että toiminta on dokumentoitu riittävässä laajuudessa. Kerro tässä, millä tavoin toiminta vaikutuksineen on dokumentoitu tai lisää liite seuraavassa kohdassa. Sertifikaatin myöntävät nuoret ovat sinuun tarvittaessa yhteydessä.
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Sallitut tiedostomuodot: jpg, pdf, doc, docx, rtf, png.
  Tähän voit lisätä liitetiedoston valmiista rasisminvastaisen toiminnan dokumentoinnista. Sallitut tiedostomuodot ovat pdf, doc, docx, rtf, jpg ja png. Liitteiden maksimimäärä 4 tiedostoa.
 • Onko toiminnalla verkkosivut, joista saa lisätietoa?

 • Jätä nimesi, jotta nuoret voivat olla sinuun yhteydessä lisätietojen saamiseksi sertifikaatin kohteesta. Ehdottajan nimeä ei julkaista.
 • Jätä sähköpostisi, jotta sertifikaattia myöntävät nuoret tavoittavat sinut.
 • Jätä puhelinnumerosi, jos haluat että sinuun ollaan yhteydessä puhelimitse. Ei pakollinen.