Helsingin nuorisoneuvoston identiteetti on monikulttuurinen Helsinki – uusi esittelyvideo julki!

Tiedote julkaisuvapaa 11.9.2018 klo 10:15

Helsingin nuorisoneuvosto julkaisi tänään esittelyvideon, joka on sen historiassa ainoa laatuaan: videossa on käytetty niin droneja, tubettajien apua, kuin myös muita ammattimaisen videotuotannon elementtejä.

Nuorisoneuvoston jäsenet ovat itse käsikirjoittaneet videon, mutta kuvaamiseen sekä ohjaamiseen on saatu mukaan tubemaailmastakin tuttu Ville Laine Eloa Filmsiltä. Laineelle oli sanomattakin selvää, että hän lähtisi mukaan projektiin heti kun sai nuorilta yhteydenoton heille tärkeän asian esilletuomiseksi.

“Nuorisovaikuttaminen on tärkeää, mutta kun ottaa huomioon, kuinka tärkeää se on, ilmiönä se ei ole vielä ollut tarpeeksi näkyvillä.”

Nuorisoneuvosto on tehnyt paljon työtä käsikirjoituksen eteen.

”Nuorisoneuvosto piti tärkeänä, että video jättää mahdollisimman aidontuntuisen ja monimuotoisen kuvan sen toiminnasta. Tärkeää oli, ettei videosta tulisi liian virallisen tuntuinen. Prosessissa nuorisoneuvostolaiset suunnittelivat tekstit itse pohtien nuorisoneuvoston tärkeimpiä tehtäviä ja arvoja kunnolla”, kertoo Jesse Lomma, nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja.

Video on nähtävissä YouTuben Ruuti-kanavalla! Jakakaa, kommentoikaa ja käyttäkää linkkiä esittelemään hienoa nuorten vaikuttamistoimintaa Helsingissä!

Lisätietoja nuorisoneuvoston toiminnasta antaa:
Krista Huovinen
krista.huovinen@hel.fi
040 4866 520

Helsinkiin valitaan uusi nuorisoneuvosto syksyllä 2018. Ehdolle voivat asettua kaikki 2001–2005 syntyneet helsinkiläiset. Ehdolle voi asettua 17.9. alkaen. Lue lisää nuorisoneuvoston vaaleista täältä.

MIKÄ ON NUORISONEUVOSTO?

Nuorisoneuvosto pitää huolta siitä, että nuorten ääni kuuluu kaupungin päätöksenteossa. Nuoret päättävät itse, mitä asioita he haluavat valtuustokaudellaan edistää. Nuorisoneuvosto valitaan vaaleilla vuodeksi kerrallaan ja neuvostossa on kerrallaan 30 nuorta. Nuorisoneuvosto on kuntalain takaama oikeus nuorille päästä vaikuttamaan kotikaupunkinsa asioihin. Nuorisoneuvoston toimintaa tukee kaksi nuoriso-ohjaajaa.

​MIKÄ ON RUUTI?

Ruuti on helsinkiläisten nuorten oma vaikuttamisjärjestelmä. Ruuti on sitä, että nuoret vaikuttavat ja haluavat tehdä Helsingistä paremman kaupungin.

Kenelle Ruuti on?

Ruuti on kaikille nuorille helsinkiläisille. Se on sinulle, joka haluat vaikuttaa. Sinulla ei tarvitse olla mitään tietoa tai kokemusta ennestään, riittää, että haluat vaikuttaa johonkin sinulle tärkeään pieneen tai isoon asiaan. Eikä kannata ajatella, että vaikuttaminen olisi vain joidenkin juttu tai että se olisi monimutkaista, ei ollenkaan. Vaikuttaa voi monella eri tavalla. Tsekkaa lisää tietoa Ruudista täältä.