Haluatko vaikuttaa kaupunkisi asioihin? Testaa millainen vaikuttaja olet ja löydä itsellesi oikea paikka RuutiExposta

160912_ruutiexpo_banneri3_1176x392px

Helsinkiläisille 13–20-vuotiaille nuorille avautuu jälleen suuri mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin. Haluatko keskustella päättäjien kanssa tai oletko kiinnostunut vaikuttamisesta aina EU-tasolla asti? Siinä tapauksessa sinun kannattaa ympyröidä kalenterisi 3.11. klo 9-15 ja suunnata Helsingin kaupungintalolla järjestettävään RuutiExpo-tapahtumaan. Ruutiexpon Hackathonissa pääset luomaan uusia ratkaisuja ja ratkomaan ongelmia yhdessä muiden nuorten kanssa.

RuutiExpossa tuhannet nuoret sekä kymmenet vaikuttamistahot ja poliitikot kehittävät yhdessä Helsinkiä. Vaikuttaminen ei ole pelkästään äänestämistä ja politikointia vaan myös uskallusta tehdä uusia asioita, rikkoa rajoja ja ratkaista ongelmia.

Tapahtumassa saat äänesi kuuluviin ja pääset vaikuttamaan kaupunkisi asioihin. Tutustumalla eri mahdollisuuksiin varmasti sinäkin löydät itsellesi parhaimman tavan.

Tapahtumaan ovat tulossa puhumaan yöradiostakin tuttu apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski, nuorisolautakunnan puheenjohtaja Tomi Kontio ja monia muita.

Testaa itsesi ja löydä oma suunta

RuutiExpon verkkosivuilla voit testata, että millainen vaikuttaja itse olet. Testin tekemällä hahmotat oman tyylisi ja voit lukea itsellesi sopivimmasta ohjelmasta lisää verkkosivuilla.

Ruudin ydinryhmän vaalit

RuutiExpossa otetaan vauhdikas startti Ruudin ydinryhmän vaaleihin, jotka ovat käynnissä 3.-17. marraskuuta. Vaaleissa saavat äänestää kaikki 13–17-vuotiaat helsinkiläiset.

Ryhmään valittavat 20 nuorta pitävät huolen siitä, että nuorten ääni kuuluu Helsingin päätöksenteossa. Ydinryhmä haastaa päättäjiä, tuo esille nuorten ajatuksia ja rakentaa parempaa Helsinkiä yhdessä muiden nuorten kanssa.

Vaikuttaminen EU-tasolla – räpin voimin

Mikäli olet kiinnostunut vielä laajemmasta tekemisestä, kannattaa suunnata myös jatkoille Valkoiseen saliin, jossa alkaa klo 16.00 Nuorten Eurooppa – EU Stage.

Tapahtumassa EU-mepeistä, nuorista ja muista mielenkiintoisista suomalaisista kootut panelistit pureutuvat ennakkoluuloja kaihtamatta muun muassa ihmisoikeuskysymyksiin.

Oman twistinsä tuo Lyömättömät, jotka freestyleräppäävät ajankohtaisista asioista. Paneelikeskusteluun ottavat osaa muun muassa Musta Barbaari ja Paleface, jotka myös esiintyvät illan kuluessa.

Lue lisää RuutiExposta.

Lue lisää Nuorten Euroopasta.