Bussien ilmastoinnit on saatava kuntoon Helsingissä – aloite

Bussien ilmastoinnit on saatava kuntoon Helsingissä

Tätä tapahtuu joskus ja varsinkin kuumalla säällä. Tämä ei ole hyväksyttävää ollenkaan.
Bussien ilmastoinnissa on jotakin vikaa, tai sitten kuljettajat tahallaan kiusaavat matkustajia.
Tämä viimeinen vaihtoehto on kyllä aika epäuskottavaa.

Valitettavasti moni meistä on varmasti todistanut sen hetken, kun astut bussiin pysäkiltä, leimaat lippusi ja istut alas. Minuutin sisällä huomaat, että bussissa on hirveän kuuma. Syy tälle on se, että bussissa on lämmitys päällä.

Luulisi, että HSL:llä ja HKL:llä on melko moderneja linja-autoja, joissa on varmasti kaikista uusin ja tehokkain ilmastointi ja lämmitys.

Ei voi olla edes mahdollista, että kesällä joutuu sellaiseen bussiin, joka muistuttaa pizzauunia.
Talvella toki on jopa matkustajien kannalta parempi, että busseissa olisi lämmintä, mutta kesällä tämä ei ole hyväksyttävää.

Tämä aiheuttaa matkustajille huonovointisuutta. Kukaan meistä ei halua istua bussissa, joka on melkein yhtä kuuma kuin sauna.

Yksi selitys lämpimille busseille voi tietysti olla se, että busseja ei säilytetä viileässä tiloissa, vaan niitä säilytetään ulkona. Matkustajat voivat hyväksyä sen, että jos bussi on tullut varikolta ja sillä ei ole ilmastointi ollut vielä niin kauan päällä, että bussissa olisi viileämpää ilmaa.

Kuumat bussit kesällä ovat matkustajille epämukavat ja voimme myös olettaa, että jos tämä on matkustajien mielestä epämukavaa, niin varmasti kuljettajilla on samat tunteet.

Kuumat bussit voivat olla jopa turvallisuusriski.

Yksi esimerkki tilanne voisi olla se, että jos bussissa on kuuma ja kuljettajalla on nestehukka, niin hän voi mahdollisesti pyörtyä ja aiheuttaa vaaratilanteen liikenteessä. Vaarassa ovat siis matkustajat, muu liikenne ja kuljettaja itse.

Siksi kannatamme kovasti tutkimaan tämän ongelman. Tehdään busseista vähän enemmän ”Cool”

Ruudin Ydinryhmän
Liikenne toimintaryhmä

Benjamin Feiring, pj
Jim Koskinen, vpj
Hamsa Hussein, jäsen
Oona Sainio, jäsen
Saaid Farah, jäsen

Kommentit

comments