Riistaruokapäiviä kouluihin

Riistaruokapäiviä kouluihin

Helsingin kouluissa tulisi järjestää riistaruokapäiviä. Tällä hetkellä koulujen ruokalinjastoilla ei valitettavasti näy riistaa, vaikka se on oiva ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Riista on monille helsinkiläisnuorille vierasta, samoin koko suomalainen metsästyskulttuuri. Kouluissa voisi järjestää tutustumispäivän riistaruokaan järjestämällä esimerkiksi metsästysaiheisen teemapäivän.

Riistaruoan tarjoaminen olisi myös konkreettinen ilmastoteko, sillä vastuullinen metsästys on ekologisesti kestävää. Riistalla voisi korvata muita ilmastoa kuormittavia ruokia. Riistaruoan tarjoaminen on toimenpide, jolla kaupunki voisi pienentää hiilijalanjälkeään.

Riista päätyy harvoin kaupunkilaisten lautaselle. Metsästysteemapäivä tutustuttaisi nuoret metsästykseen ja riistalihaan sekä kannustaisi nuoria liikkumaan luonnossa. Riista on ympäristön kannalta kestävämpää ja parempi vaihtoehto kuin punainen liha.

Kaupungin puolelta olisi tärkeää, että riistaruoan tarjoamisen mahdollisuuteen perehdytään tarkemmin. Toimiin voisi ryhtyä järjestämällä kouluissa teemapäivän, jossa riistaa olisi lounaaksi tarjolla.

Max TalviOja
Helsingin nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja

Tila:
IN_PROCESS
Vastaus:

Aloite on laitettu vireille 21.10.2019 ja valmistelussa:

Maria Nyfors, kaupunginsihteeri, puhelin: 09 310 21731, maria.nyfors(a)hel.fi

Aloite on kirjattu diaarinumerolla HEL 2019-010997


Kategoria:
Muut aloitteet

Kommentit

comments