Pelaaminen sallittava StadiNetissä

Helsingin kaupungin langattomassa verkossa StadiNetissä on estetty kaikki pelipalvelimet, eli tietokoneella tai puhelimella ei voi pelata mitään internet-yhteyttä vaativaa peliä. Estettyjä palvelimia ovat mm. Steam ja Battle.net joiden kautta pelataan monia tämän hetken suosituimpia pelejä. Tämä esto pitäisi mielestämme poistaa.

Pelaaminen on tärkeä asia monille nuorille, ja se on myös hyvä tapa viettää tylsiä väli- tai hyppytunteja. Pelaaminen on myös yhteisöllistä, sillä monia pelejä voi pelata yhdessä kavereiden kanssa. Tämä muutos koskisi lähinnä toisen asteen opiskelijoita, joilla kaikilla oletetaan olevan oma tietokone koulussa mukana. Tietokonetta voisi hyödyntää opiskelun ulkopuolella välitunneilla pelaamiseen. Pelaaminen todistetusti kehittää aivoja, ongelmanratkaisukykyä ja sosiaalisia taitoja. Pelit ovat myös taidemuoto, jota ei saisi sensuroida.Ymmärrämme myös, että pelaaminen saattaa olla ongelma oppituntien aikana, mutta pelipalvelimien estäminen ei ole ratkaisu tähän ongelmaan.

Mielestämme tämä palvelimien sensurointi loukkaa käyttäjien yksityisyyttä, ja näin ollen Helsingin Kaupungin on uudelleenarvioitava eston tarpeellisuus, ja haitat.

Allekirjoittaneet: Pauli Karjalainen,Valtteri Heinonen ja Benjamin Shemeikka Ruudin Ydinryhmästä

Sijainti:
Helsinki
Tila:
PROCESSED
Vastaus:

Hei!

Stadinetissä on avattu tcp/udp-yläportit. Nyt pelien pelaaminen Stadinetissä pitäisi onnistua.

t.Hannu Suoniemi
tietohallintopäällikkö


Kategoria:
Vapaa-aika ja harrastukset

Kommentit

comments