Nuoria yrittäjiä tuettava

Nuorelle yrittäminen voi olla suuri harppaus ihmisenä kasvamisena: Yrittäjänä nuori oppii käsittelemään rahaa, ottamaan vastuuta ja olemaan sinnikäs. Yrittäminen on myös keino ansaita rahaa, jota nuori voi käyttää omiin tarpeisiinsa. Myöskään suomalainen yhteiskunta ei toimisi ilman yrityksiä ja niiden tuomia verotuloja, joten yrittämiseen tukeminen on sitäkin tärkeämpää.

Helsingin kaupunki voisi tukea nuoria yrittäjiä. Esitän, että kaupunki tarjoaisi nuorille yrittäjille edullisen hintaisia liiketiloja erilaisilla varustuksilla. Tällä tavalla Helsingin kaupunki tarjoaisi tärkeää infrastruktuuria nuorille yrittäjille. Esimerkiksi kioskin tai kahvilan ylläpitäminen on vaikeaa, mikäli kioskia ei saa rakennettua tai oma taloudellinen tilanne ei siihen riitä.

Toinen ehdotukseni on niin kutsuttu yrittäjyysseteli, joka toimisi nykyisen kesätyösetelin tavoin. Yrittäjyyssetelillä kaupunki antaa rahallista tukea nuorelle yrittäjälle. Tämän rahan nuori voisi käyttää esimerkiksi tarvikkeiden hankintaan ja markkinointiin. Seteli tulee ottaa käyttöön, sillä monelle aloittelevalle yritykselle rahan puute on keskeinen ongelma, joka hidastaa yritystoiminnan kehittämistä.

Antti Avoranta
Helsingin nuorisoneuvoston jäsen

Sijainti:
Helsinki
Tila:
IN_PROCESS
Vastaus:

Aloite on kirjattu diaarinumerolla:HEL 2019-000301

Asia on vireillä ja valmistelussa: Leena Mickwitz, kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054, leena.mickwitz(a)hel.fi


Kategoria:
Työ ja työelämä

Kommentit

comments