Liikuntahalli Kannelmäkeen

2017 RUBUfest-pajoissa tuli ilmi että nuoret haluavat Kannelmäkeen liikuntahallin, Pelimanninkoulun tilalle. Nuoret haluavat paikan jossa he voivat viettää aikaa ja harrastaa monia harrastuslajeja, samassa paikassa mm. jalkapalloa, tennistä, koripalloa, juoksua, seinäkiipeilyä jne.

Kannelmäen lähialueilla ei ole liikuntahallia, joten se nousi suosioon nuorten keskuudessa. Myös lähialueiden nuorten liikkuvuus todennäköisesti nousisi. Lähin liikuntahalli sijaitsee Pirkkolassa. Liikuntahalli olisi myös hyvä lähiseudun kouluille, että esim. liikuntatunneilla ei menisi siirtymiseen niin kauan aika, eikä tarvitsi mennä Pirkkolaan asti.

Liikuntahallin sisäänpääsy olisi nuorille halvempi, kuin aikuisille. Olisi myös todella tärkeää, että liikuntahallissa olisi paljon aikaa nuorille eikä vain seuroille/joukkueille.

Olisi todella hyvä että auttaisitte meitä viemään aloitteen eteenpäin ja olisimme alueiden nuorten puolesta todella kiitollisia.

Sijainti:
Kannelmäen nuorisotalo, klaneettitie 5
Tila:
IN_PROCESS
Vastaus:

Liikuntapalvelut antavat seuraavanlaisen välivastauksen:

"Helsinkiläinen nuori" on tehnyt nuorten Ruuti vaikuttamisjärjestelmän kautta aloitteen liikuntahallin saamiseksi Kannelmäkeen vuoden 2017 RUBUfest –pajoissa ilmi tulleen nuorten tahdon perusteella. Nuoret ovat toivoneet useiden liikuntalajien harrastuspaikaksi soveltuvaa liikuntatilaa Pelimannin koulun tilalle. He ovat myös esittäneet nuorille halvempia pääsymaksuja liikuntahalliin kuin aikuisille.

Kannelmäen sisäliikuntatilat ovat vähissä Pelimannin ala-asteen suljettua ovensa. Varsinaista liikuntahallia Kannelmäessä ei ole, mutta nuorisotalo kylläkin. Liikunta-palvelut on puolestaan panostanut Kannelmäessä liikuntapuiston kehittämiseen rakentamalla sinne lähiliikuntapaikan viime vuonna ja ottamalla tämän vuoden rakentamisohjelmaan tekonurmen toteuttamisen puiston hiekkakentälle. Viime vuonna perusparannettiin myös Lassilan liikuntapuiston pelikenttien pinnoiteita.

Vaikka aloite on periaatteessa kannatettava, niin liikuntapalvelut ei näe sen toteuttamista lähivuosina mahdollisena. Kannelmäessä ei ole liikuntahallille kaavoitettua tonttia eikä liikuntapalvelulla ole määrärahoja rakentaa tai ylläpitää uutta liikuntahallia Kannelmäessä. Kannelmäen lähialueen sisäliikuntapalvelujen kehittyminen on lähivuosina muiden toimijoiden varassa: Kaarelaan valmistuu syksyllä uusi jäähalli Helsingin liikuntahallit Oy:n toimesta, Suomalais-venäläisellä koululla on Kaarelassa mahdollisesti sisäliikuntatiloja lisäävä uudisrakentamishanke ja Pirkkolan liikunta-puistossa on aluillaan yksityinen liikuntahallihanke.

Kannelmäen ja Kaarelan alueella käynnistyy vielä kevään aikana kulttuuri- ja vapaa-aikatoimialan yhteinen alueellinen kehittäminen, minkä puitteissa pyritään myös nuorille suunnattujen liikuntamahdollisuuksien lisäämiseen alueella.

Lisätiedot Petteri Huurre, liikuntapaikkapäällikkö p. 09 310 87791


Kategoria:
Vapaa-aika ja harrastukset

Kommentit

comments