Kuplahalli Lauttasaareen

Pitkäaikainen hanke uudesta kuplahallista Lauttasaareen ei vaikuta etenevän. Ruukinlahden puistoon kaavailtu kuplahalli ei ole saanut kaupungilta tukea. Kuplahallin tarve Lauttasaareen on selvä: saarella asuu yli 24 000 ihmistä, ja jalkapallo on saarella erittäin suosittu harrastus.

Pallo-Pojat Juniorit on Helsingin toiseksi suurin jalkapalloseura, jonka vahvin alue Lauttasaari on. Kaikki pelaajat eivät mahdu Lauttasaaren liikuntapuiston – ”Pyrkän” – kentälle pelaamaan. Kun Pyrkkä jäädytetään talvella, ei Lauttasaaressa ole mahdollisuutta jalkapalloiluun. Tällöin – kuten ympärivuotisestikin – lapset ja nuoret joutuvat matkustamaan tai heidät viedään harjoituksiin saaren ulkopuolelle. Lapsien ei pitäisi joutua matkustamaan kauas harrastuksensa ääreen.

Lieveilmiönä syntyy runsaasti autoliikennettä, sillä lapsia joudutaan kuljettamaan kauas. Välimatkoista voi myös muodostua monille kynnyskysymys jalkapallo- tai muun harrastuksen aloittamisessa. Samaan aikaan Helsinki haluaa vähentää Lauttasaaren autoliikennettä Lauttasaaren sillalla sekä myös taata jokaiselle helsinkiläisnuorelle edes yhden harrastuksen.

Nykyinen PPJ:n käyttämä kuplahalli Hernesaaressa tullaan purkamaan asutuksen tieltä. Näin ollen seura – joka kaiken lisäksi tarjoaa harrastuksen tuhansille etelähelsinkiläisille – tarvitsee tulevaisuudessa kuplahallin. Ruukinlahden puisto on otollinen paikka kuplahallille, joka takaisi mahdollisuuden jalkapallon sekä muun liikunnan harrastamiseen. Lauttasaari – sekä muu Etelä-Helsinki – kasvaa entisestään tulevina vuosina. Tämänkin takia hankkeeseen on tartuttava konkreettisesti kaupungin puolelta ajoissa.

Max TalviOja
Helsingin nuorisoneuvoston varapuheenjohtaja

Sijainti:
00200
Tila:
IN_PROCESS
Vastaus:

Asia on vireillä ja valmistelussa Leena Mickwitz,
kaupunginsihteeri, puhelin: 310 36054, leena.mickwitz(a)hel.fi

Aloite on kirjattu diaarinumerolla HEL 2019-007108


Kategoria:
Kaupunki ja kaupunkiympäristö

Kommentit

comments