Konalan Hartwallin liikuntapuiston peruskorjaus ja uuden tekonurmikentän rakentaminen hiekkakentän tilalle

Helsingin kaupunki on asettanut yhdeksi tavoitteekseen sen, että ensinnäkin Helsinki olisi maailman toimivin kaupunki ja että kaupunki olisi liikkuva kaupunki. Helsingissä on noin 400-600 urheilukenttää, joita kulttuurin- ja vapaa-ajan toimiala ja kaupunkiympäristön toimiala yhteistyössä ylläpitää.

Tänä vuonna Helsingin kaupunki myönsi kulttuurin- ja vapaa-ajan toimialalle noin miljoonan euron lisärahoituksen, joka käytettäisiin liikunnan ja harrastusten rahoittamiseen.
Helsingin kaupunki on myös varannut budjetistaan noin kolme miljoonaa euroa kaupungin urheilukenttien, urheilupuistojen ja urheiluhallien peruskorjaamiseen.

Helsinki on kasvava kaupunki, jolla on satoja erilaisia hankkeita meneillään. Länsimetro on helpottanut liikennettä Espoon ja Helsingin välillä, tulevaisuudessa raidejokeri mahdollistaa nopean matkustamisen itä-Helsingin ja pohjois-Helsingin välillä, sekä lopulta myös Espooseen.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että alueellinen tasa-arvo ei toteudu. Esimerkiksi itä-Helsinkiin rakennetaan koko ajan uusia kerrostaloja, toimitiloja, puistoja ja muita rakennuksia. Pohjois-Helsinki ja varsinkin länsi-Helsinki ovat puolestaan jätetty nurkan taakse. Kaupunki investoi suuria summia Pasilaan, Itäkeskukseen, Vuosaareen ja Herttoniemeen, jonne on koko ajan rakentumassa uusia lähiöitä, asuinrakennuksia ja muita kiinteistöjä.

Helsingin pitäisi katsoa tulevaisuuteen. Kaupunki laajenee ja väkiluku kasvaa ja pian tarvitaan uusia lähiöitä. Konala on kasvava lähiö, joka ansaitsee huomiota kaupungin suunnittelukartalla. Se, että kaupunki panostaa Konalan Hartwallin urheilukentän peruskorjaukseen, on suuri investointi pitkällä tähtäimellä.
Kun alueella on mukavat puistot ja urheilukentät, nousevat myös asuntojen hinnat ja alueen rahallinen arvo nousee.

Toivottavasti Helsingin kaupunki, varsinkin kulttuurin- ja vapaa-ajan, sekä kaupunkiympäristön toimialat tutkivat sitä, että onko mahdollista peruskorjata Konalan Hartwallin liikuntapuisto. Alueen asukkaat ovat jo monta vuotta toivoneet, että urheilukenttä saisi uuden ilmeen ja että hiekkakentän tilalle rakennettaisiin tekonurmikenttä.
Liikkuva Helsinki syntyy, kun asukkaille tarjotaan toimivat ja mukavat urheilupaikat ja urheilumahdollisuudet.
Otetaan askel kohti liikkuvampaa Helsinkiä ja tehdään Konalan Hartwallin liikuntapuistosta paikka, jossa kaikki kaupunkilaiset voivat urheilla hyvin mielin.

Leevi Vesanen, Konalalainen nuori

Jim Koskinen, Helsingin Nuorisoneuvoston puheenjohtaja

Helsingissä 23.4.2018

Sijainti:
Konalan liikuntapuisto
Tila:
IN_PROCESS
Vastaus:

Aloite on käsittelyssä ja kirjattu Ahjoon dnro HEL 2018-004807


Kategoria:
Vapaa-aika ja harrastukset

Kommentit

comments