Osallistu ja anna äänesi kuulua!

Kaipaako koulusi vieressä oleva puisto penkkejä? Onko asuinalueellasi vaarallinen risteys? Eikö alueellasi ole koripallokenttää?

Tämän sivun kautta 13-17 -vuotiaat voivat jättää aloitteita Helsingin kaupungille. Aloitteesi ohjataan asiasta vastaavalle työntekijälle, kun jätät sen allaolevan lomakkeen kautta. Sinun ei siis tarvitse ennakkoon tietää, mikä osa Helsingin kaupungin organisaatiosta asiasta vastaa. Voit myös selata aloitteita tämän sivun alalaidasta.

Aloitteen sanamuoto tai oikeinkirjoitus eivät ole este aloitteen jättämiselle, mutta varmista aloitetta jättäessäsi, että vastaanottaja ymmärtää, mihin muutokseen aloite tähtää. Perustelut auttavat aloitteen läpimenoa. Kerro, miksi näin olisi tärkeää tehdä ja kuka tästä hyötyy.

Pyydämme jättämään lomakkeelle sähköpostiosoitteesi, jotta sinulta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoa ja vastata aloitteeseen. Yhteystietojasi ei julkaista.

Helsingin kaupunki on sitoutunut antamaan aloitteisiin vastauksen kohtuullisessa ajassa. Saapuneet aloitteet viedään myös kaupunginvaltuustolle tiedoksi kaksi kertaa vuodessa. Lisää nuorten aloitteiden käsittelystä voit lukea täältä.

Aloitteisiin liittyvät kysymykset ja lisätiedot: Heli Kinnula, 041 5121707, heli.kinnula(a)hel.fi.

 

Tee aloite

  • Kaupunginvaltuusto on edellyttänyt nuorten aloitteiden käsittelyä koskevassa päätöksessään, että kaikilta aloitteen tekijöiltä kerätään nimi, ikä ja yhteystieto. Yhteystiedot jäävät vain käsittelijöiden käyttöön, eikä niitä julkaista. Mikäli haluat nimesi näkyville, lisää se varsinaisen aloitetekstin loppuun
  • Syötä luku väliltä 13 - 17.

 

MOPOJEN NOPEUS

Vapaa-aika ja harrastukset
11 kuukautta sitten
Comments Processed

Konala

Kaupunki ja kaupunkiympäristö
1 vuosi sitten
Comments Processed

KOULUN SALIT

Vapaa-aika ja harrastukset
3 vuotta sitten
Comments Processed

VidCon Suomeen

Vapaa-aika ja harrastukset
3 vuotta sitten
Comments Processed